Stanovalce prebudili kriki

Groza v Zagrebu: na stopnišču v klet odvrgli v preprogo zavito truplo mlajše ženske

S.R.
15. 2. 2020, 15.09
Posodobljeno: 15. 2. 2020, 15.25
Deli članek:

Policija v Zagrebu je danes zjutraj v eni od zgradb v četrti Novi Zagreb našla truplo mlajše ženske. Stanovalci so pred tem slišali glasen prepir in kričanje.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Hrvaško je po včerajšnjem umoru v Malem Lošinju pretresla nova grozljivka. Tokrat v prestolnici, kjer je policija pred eno od zgradb navsezgodaj postavila policijski šotor in začela preiskavo smrti mlajše ženske. Kot poročajo hrvaški mediji, je stanovalce enega od stanovanjskih blokov v četrti Novi Zagreb ob približno 5. uri zjutraj prebudil glasen prepir. Sprla naj bi se moška, le malo pozneje pa se je zaslišalo kričanje ženske. Na kraj so nato prispeli reševalci in policija ter na stopnišču, ki vodi v kletne prostore, našli v preprogo zavito truplo temnolase ženske, poroča časnik Jutarnji list. 

Kot pojasnjujejo stanovalci, se je hrup slišal iz pritličja zgradbe ali kletnih prostorov. »Tresem se od šoka! Mlajša ženska črnih las je bila zavita v preprogo kot žival odvržena na stopnicah v klet. Glava ji je gledala navzdol, noge pa navzgor. Nekdo jo je odvrgel in pobegnil. Sam hrupa nisem slišal, temveč me je prebudil sosed, ki je zaradi policijske preiskave zvonil in iskal ključe za vrata od klet,« je za časnik pojasnil eden od stanovalcev.

»Jaz sem spala. Slišala sem, da nekdo nekaj vleče in nato dva udarca. To me je zbudilo in prestrašilo. To je bilo ob približno 7. uri zjutraj. Nisem vedela, kaj se dogaja,« pa je za časnik 24sata dejala ena od stanovalk. Dogajanje je preveril njen soprog, ki je dejal, da so takrat pred zgradbo že bili reševalci in policisti. »Videl sem žensko, zavito v preprogo. Videl sem, kako ji je z noge padla superga,« je dodal soprog.

Policija se je zavila v molk in zaenkrat še ni potrdila, ali je ženska umrla nasilne smrti. Truplo so najprej odnesli v šotor pred zgradbo, kjer so nadaljevali s preiskavo.