Ljubezen in kri

23-letnik je iskal spravo z bivšo, njen novi partner pa ga je potolkel s sekiro

R.T.
1. 2. 2020, 13.27
Posodobljeno: 1. 2. 2020, 13.30
Deli članek:

Minulo nedeljo so v Novem Sadu našli truplo pogrešanega 23-letnega Đorđa Jovanovića. Mladenič je bil umorjen.

Facebook
Umorjeni Đorđe Jovanović

Policisti so ugotovili, da je bil ubit zadnji dan lanskega leta. Tri dni po najdbi njegovega trupla so že nadeli lisice osumljenemu. To je 25-letni Stefan Stanojević, ki naj bi po zločinu Jovanovićevo truplo skril v luknjo napolnjeno z vodo in smetmi na vogalu Bulevarja vojvode Stepe in Bulevarja Evrope v Novem Sadu.

Policisti so prijeli tudi nekdanje Jovanovićevo dekle, 29-letno Jovano, ki naj bi bila prisotna na kraju umora, ni pa prijavila kaznivega dejanja.

Motiv za umor naj bi bilo ljubosumje, so izvedeli pri tabloidu Blic, in na podlagi pričevanj vpletenih in znancev orisali klobčič intimnih vezi. Jovanović je bil v zadnjih dveh letih v ljubezenskem razmerju s 23-letno Živano iz vasi Vilovo v bližini Novega Sada, ki je lani poleti zanosila. Jovanović je okleval, nekaj časa je živel pri njej, pogosto pa se je vračal v Novi Sad. Živana mu je 17. decembra zabičala, naj preneha begati sem in tja, da je čas za poroko. Jovanović si je vzel čas za razmislek, njegovi znanci pa so novinarjem povedali, da se je vrnil v Novi Sad, kjer se je ponovno zapletel z Jovano. Ta pa je bila medtem v zvezi s Stefanom Stanojevićem. Vse je bilo nastavljeno za eksploziven razplet.

To se je zgodilo, po predvidevanjih policije, 31. decembra. V nekem trenutku so se vsi trije znašli skupaj v neki baraki, nedaleč od kraja, kjer so čez 26 dni našli Jovanovićevo truplo. Osumljeni Stanojević naj bi prijel za sekiro in Jovanovića do smrti potolkel s tremi udarci po glavi. Telo ubitega naj bi najprej poskušal zažgati, nato pa ga je odvrgel v luknjo z vodo, ki jo je za silo zakril z opekami in listjem.