Mary Higgins Clark

Umrla je mojstrica kriminalk, poznajo jo tudi slovenski bralci

G.G.
1. 2. 2020, 10.44
Posodobljeno: 1. 2. 2020, 10.47
Deli članek:

V 93. letu starosti je umrla Mary Higgins Clark, avtorica najbolje prodajanih kriminalnih romanov. Med bralci je priljubljena tudi v Sloveniji.

Profimedia
Mary Higgins Clark je zaslovela kot avtorica kriminalnih romanov.

Mary Higgins Clark je umrla obkrožena s člani svoje družine in prijatelji, je sporočil njen založnik. V svoji pisateljski karieri je prodala več kot 100 milijonov knjig, pisati pa je začela šele po smrti svojega moža, z namenom, da bi preživljala družino. Takrat je bila stara 35 let.

Najprej je poskusila z radijskimi zgodbami, njen agent pa jo je kmalu prepričal, da se je usmerila k romanom. Njen debitanski roman o življenju Georgea Washingtona Aspire to the Heavens se ni dobro prodajal, zato se je odločila staviti na detektivske, kriminalne, misteriozne romane. Zadetek v polno.

Napisala je prek 50 del, med njimi več kot 30 kriminalk, pa tudi zbirke kratkih zgodb, zgodovinski roman, spomine in nekaj knjig za otroke. S hčerjo Carol sta napisali tudi nekaj božičnih detektivk. V slovenščino je poleg Kje sta otroka? prevedenih še kar nekaj njenih del, med drugim Še se bova srečala (1993), Rada pleše, rada ima glasbo (1991), Po mestu naokrog (1992), Krik v noči (1982), V ulici, kjer živiš (2001) in Deklici v modrem (2006).