Trije na urgenci

FOTO: To so posledice četrtkove nesreče na štajerki; trčilo šest avtomobilov in tovornjak

S.R.
31. 1. 2020, 18.30
Posodobljeno: 1. 2. 2020, 08.03
Deli članek:

Štajersko avtocesto je danes popoldne pri Domžalah ohromila huda prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženih več osebnih in tovorno vozilo.

Domzalec.si/CZR Domžale
Posledice današnje nesreče pri Domžalah.

Kot smo poročali, se je nesreča malo po 16. uri pripetila na štajerski avtocesti za priključkom Domžale proti Mariboru. Zaradi odstranjevanja posledic je bila avtocesta nekaj časa v smeri proti Mariboru zaprta za ves promet, nato je promet potekal samo po enem prometnem pasu, nastal pa je daljši zastoj. Posledice nesreče so že odstranili.

Domzalec.si/CZR Domžale
Posledice današnje nesreče pri Domžalah.

Kot poroča portal domzalec.si, je trčilo kar šest osebnih in tovorno vozilo, v nesreči pa so se poškodovale tri osebe, ki so jih prepeljali na ljubljanski klinični center. Portal še navaja besede vodje III. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale Matjaža Korošca, ki je pojasnil, da so imeli gasilci zaradi zastojev kar nekaj težav s prihodom na kraj nesreče. Po neuradnih informacijah portala naj bi nesrečo povzočil voznik enega od osebnih vozil, ki naj bi zaradi neprilagojene hitrosti in prekratke varnostne razdalje trčil v priklopnik.

Prometna nesreča je danes ohromila tudi dolenjsko avtocesto med priključkoma Smednik in Dobruška vas. Promet je v obe smeri dlje časa potekal samo po odstavnem pasu, nastajali pa so daljši zastoji.