Tragično

Dveletni deček pograbil pištolo in se ustrelil

R.T.
31. 1. 2020, 17.49
Posodobljeno: 31. 1. 2020, 17.52
Deli članek:

Oče in mama dveletnika, ki se je »ustrelil po nesreči,« sta obtožena uboja.

Mobile Alabama Police Department
Mama Dynesha in oče Tony.

Dveletnik je včeraj v hotelski sobi v mestu Mobile v ameriški zvezni državi Alabama pograbil nabito pištolo in pritisnil na sprožilec. S hudimi poškodbami so ga še uspeli prepeljati v bolnišnico, kjer je izgubil boj za življenje.

Policisti so sprva prejeli prijavo o streljanju v hotelu Red Roof Inn, ko pa so prispeli na kraj, niso našli nobene žrtve. Hitro so prišli do informacije, da so tja prvi prispeli reševalci, ki so v bolnišnico odpeljali otroka. Oba starša so aretirali, a so mamo Dynesho Harris danes zjutraj proti plačilu varščine že izpustili na prostost. Oče Tony Fowler ostaja v priporu. Tožilstvo je oba obtožilo uboja, oče pa si je prislužil še obtožbo zaradi posesti marihuane. Ugotovili so še, da so mu nad glavo viseli kar štirje nalogi za prijetje. Preiskava incidenta sicer še poteka, prvi izsledki pa kažejo, da je šlo za nesrečo. 

Sicer so v ZDA ta teden že zabeležili eno smrt otroka, ki je bila posledica nespretnega in malomarnega rokovanja z orožjem. V zvezni državi Indiana je med igro z očetom krogla v glavo zadela štiriletnega otroka. Deček ni preživel.