Slab okus?

Poslanec Trček se sprašuje, ali je čas, da zapusti Levico

R.T.
31. 1. 2020, 14.47
Posodobljeno: 31. 1. 2020, 16.01
Deli članek:

Poslanec Levice Primož Siter je pred dnevi nekatere skrajno občutljive ljudi razburil, ko je v parlamentu nosil majico z napisom svetovno znanega ansambla z imenom Bad Religion.

Bobo
Profesor Franc Trček pri 51 nima ne časa ne volje za takšne "infantilnosti".

Siterjeva majica je razhudila tudi njegovega strankarskega kolega Franca Trčka. "Kdaj bo že nekdo umaknil Sitarjevo infantilnost z majico z uradnega FB profila stranke? Če prevladuje mnenje, da je to kul, potem je čas, da zapustim Levico," je zapisal Trček in dodal, da pri 51 letih nima "več ne volje, ne časa za tozadevne infantilnosti in tudi ne za sodelovanje z ljudmi, ki mislijo, da je to kul."

Siter je že včeraj razložil svoj pogled na zadevo. »Bad Religion so kultna punkovska glasbena skupina, ki s svojo kritiko družbi, tudi v delu tradicionalnih in verskih institucij, nastavlja ogledalo in odpira vrata novim političnim in družbenim idejam. Punk, pač. S svojim glasbenim (in akademskim) delom so kovali pot mnogim glasbenim in aktivističnim generacijam. Ker sem sam glasbenik in aktivist, tudi meni. Majica s logotipom skupine, ki sem si jo nadel v sredo, 29. januarja 2020 in na katero so se odzvali nekateri uporabniki družbenih omrežij, je moj osebni homage delu skupine, njihovem idejno-političnem stališču o vključevalni družbi, družbeni pravičnosti in neposredni demokraciji. Torej politikam, ki jih v ospredje svojega programa postavljamo tudi v Levici.«