V zapor prispela z nasmeškom na obrazu

To je 22-letnica, ki je svoje tri majhne otroke zadavila z lastnimi rokami: medtem jim je pela uspavanke

R.T.
24. 1. 2020, 09.30
Posodobljeno: 24. 1. 2020, 09.44
Deli članek:

Svet se sprašuje, kaj je 22-letno Rachel Henry v ponedeljek ponoči privedlo do tega, da ubije svoje otroke.

Maricopa County Sheriff's Office
Rachel Henry

Iz Phoenixa v Arizoni prihaja tragična vest. V ponedeljek ponoči je v namreč 22-letna Rachel Henry v družinskem domu sodila svojim otrokom. Triletni Zane, enoletna Miraya in sedemmesečna Catalaya so za vedno zaprli svoje oči.

Policisti so povedali, da je Henryjeva začela z enoletno hčerko: "Rachel se je igrala z enoletnico in zlezla nanjo. Na otrokova usta je nato položila roko". Henryjeva je možem v modrem povedala, da se je deklica, ki bi naslednji teden dopolnila dve leti, upirala, dveletni sin pa je na mamo zaman kričal, naj preneha s krutim početjem. Rachel je vedela, da je zadušila hčerko, potem ko je ta nehala brcati, piše v policijskem poročilu.

Henryjeva je nato lovila triletnika, medtem pa so jo zmotili sorodniki, ki so se ravno vrnili domov. En od teh naj bi se po poročanju ameriških medijev celo igral z dečkom. Kmalu zatem pa je Rachel pod pretvezo, da mu mora zamenjati spodnjice, otroka odpeljala v spalnico, ga položila na tla, se s telesom zvalila nanj in položila roko na njegova usta in nos. Medtem naj bi mu pela uspavanko, triletnik pa se je upiral. Bilo je zaman. 22-letnica je nato najmlajši hčerki ponudila stekleničko mleka, ji zapela in sodila tako kot drugima dvema otrokoma. 

Trupla otrok je nato položila na zofo v dnevni sobi, nikomur od družinskih članov ni povedala. Kmalu je bilo jasno, da otroci ne spijo, urgentne enote pa so lahko le potrdile, da so preminili. 

Henryjevo so policisti prijeli, preiskava pa je že v teku. Psihiatri bodo podali strokovno mnenje, kaj je pripeljalo do tega, da ubije tri malčke in ali razlog tiči v poporodni depresiji ali kateri drugi duševni stiski oziroma mentalni bolezni. Sicer naj bi bila odvisna od mamil (metafetaminov), center za socialno delo pa ji je v preteklosti že začasno odvzel skrbništvo nad otroci.

V času usodnega ponedeljkovega večera sta bila v hiši tudi prateta treh majhnih otrok Pearl Rebolledo Velazco in oče male Catalaye Pedro Rios, kot trdita, pa naj ne bi vedela, kaj se dogaja. Velazcova naj bi otrokom kasneje nudila prvo pomoč, Henryjeva pa je medtem zgolj strmela v svoj telefon. "Bili so samo otroci, bili so nedolžni," je povedala prateta, ki je tudi skrbela za nečake. Henryjeva se je sicer v Arizono preselila iz Oklahome, da bi bila bližje svojim otrokom.

Na spletni strani GoFundMe Velazcova sedaj zbira sredstva, da bi nečakom omogočila dostojen pogreb, Henryjevo čaka sojenje; naslednja sodna obravnava bo 31. januarja. 

Facebook
Henryjeva z enim od otrok.