Velika tragedija streljaj čez mejo

VIDEO in FOTO: V domu starejših v Andraševcu umrlo šest ljudi, bili so nepokretni in sami

S.R./STA
11. 1. 2020, 09.37
Posodobljeno: 11. 1. 2020, 18.29
Deli članek:

Na Hrvaškem je zjutraj odjeknila tragična novica o požaru v domu starejših v hrvaškem Zagorju. Zgorel je objekt ob glavni stavbi, zaenkrat pa so našli šest trupel.

Igor Kralj/PIXSELL/BOBO
Posledice požara v Andraševcu.

V domu starejših v Andraševcu v Krapinsko-zagorski županiji je v zgodnjih jutranjih urah izbruhnil požar. Po navedbah lokalnega portala zagorje.com je v požaru umrlo šest oseb, zagorel pa je objekt, ki se nahaja v neposredni bližini doma, v katerem so nameščeni varovanci. Objekt je pogorel v celoti, po navedbah portala pa so bili kot kaže varovanci nameščeni tudi v tem objektu.

Da so v objektu našli šest trupel, so po poročanju hrvaških medijev potrdili tudi gasilci zagorske gasilske brigade, ki so dejali, da se je ogenj razširil tako hitro, da varovanci iz objekta niso uspeli pravočasno pobegniti. Po neuradnih informacijah portala Index.hr je bilo vseh šest smrtnih žrtev - šlo naj bi za pet žensk in enega moškega - nepokretnih, v času požara pa so bili v objektu sami.

Policisti, ki so požarišče ogradili, zaradi nevarnosti do osme ure zjutraj v objekt niso uspeli vstopiti, s pogoriščem so se namreč še vedno ukvarjali gasilci, ki so na kraj prišli v nekaj minutah po prijavi. Takrat je bil v plamenih že ves objekt, vključno z ostrešjem, poroča STA, ki dodaja, da o silovitosti požara med drugim priča podatek, da so popokala stekla na sosednjem objektu. Trenutno še vedno poteka ogled, policisti pa ugotavljajo vse okoliščine tragedije.

Na kraj tragedije se je odpravil tudi hrvaški premier Andrej Plenković, ki je svojcem žrtev izrekel sožalje in dejal, da bo o vzroku in splošnih razmerah v domu več znanega po ogledu in preiskavi. 

STA
Zagorel je objekt, ki se nahaja neposredno ob domu, v katerem so nastanjeni varovanci.