Nemirni dnevi

FOTO: Portoriko stresel močan potres, na celotnem otoku električni mrk

S.R.
7. 1. 2020, 10.54
Posodobljeno: 7. 1. 2020, 12.53
Deli članek:

Po včerajšnjem potresu magnitude 5,8 je Portoriko danes streslo še močneje. Po zadnjih podatkih naj bi otok stresel potres z magnitudo 6,4.

Reuters
Posledice včerajšnjega potresa v Portoriku.

V Portoriku so v zadnjih dneh zabeležili večje število potresov, a je bil današnji, ki je ob 4.24 uri po lokalnem času (9.24 po našem času) stresel jug tega ameriškega ozemlje v vzhodnih Karibih, najmočnejši. Žarišče potresa, ki je imel po navedbah ameriškega geološkega inštituta magnitudo 6,4, je bilo na globini 10 kilometrov, in sicer v morju v neposredni bližini obale. Poročil o škodi in morebitnih žrtvah še ni, oblasti pa so že izdale opozorilo pred cunamijem, a so ga pozneje preklicale. 

Se pa na celotnem otoku, ki je v zadnjih dneh zaradi potresov utrpel precej materialne škode, soočajo z izpadi električne energije, zaradi česar je pretok informacij zelo omejen, poroča tiskovna agencija AP. 

V včerajšnjem potresu z žariščem v kraju Guanica in magnitudo 5,8 se je zrušilo več hiš, še več deset pa jih je močno poškodovanih. Sprožil je tudi manjše plazove, tudi včeraj pa so se lokalno srečevali z izpadi električne energije. Porušila se je tudi naravna znamenitost Punta Ventana, skalnata formacija, ki je na območje privabila veliko število turistov. Potresu je nato sledilo več popotresnih sunkov. Sicer pa se območje s močno potresno aktivnostjo sooča že vse od 28. decembra, številni prebivalci si zato niti ne drznejo spati v svojih domovih.

Reuters
Posledice včerajšnjega potresa v Portoriku.