"Preganjalo nas bo do konca življenja"

»Da bi Nora kot deklica s posebnimi potrebami sredi noči vstala, gola in bosa odšla iz letovišča v džunglo, je nesmisel«

R.T.
18. 12. 2019, 08.52
Posodobljeno: 18. 12. 2019, 08.59
Deli članek:

Obdukcija je že pred časom pokazala, da je 15-letno dekle, ki je izginilo iz svoje sobe v malezijskem letovišču, umrlo zaradi lakote. Starša pa sta še sedaj prepričana, da temu ni tako.

Facebook
Nora Quoirin

15-letna deklica iz Londona Nora Quoirin, sicer otrok s posebnimi potrebami, je med dopustovanjem v malezijskem letovišču Dunsun izginila 4. avgusta, zgolj dan zatem, ko je družina prispela na počitniško destinacijo. Policisti, ki so njeno izginotje obravnavali kot primer pogrešane osebe, so takoj začeli z iskalno akcijo. Norino negibno truplo so našli ob potoku, le dva kilometra stran od počitniške hišice. Patologi so potrdili, da so bile za deklico usodne krvavitve črevesja, do katerih je prišlo zaradi lakote.

Starša pa kljub izsledkom obdukcije, še vedno nista prepričana, da je temu tako. Dvomi, ki so se porajali še preden so Noro našli in ugotovili vzrok smrti, so še tu. Meabh in Sebastian Quoirin sta povedala, da še vedno obstaja kar nekaj vprašanj glede izginotja njune hčerke: »Sama ni odšla niti do sosedov. Kar se je zgodilo, je zapleteno. Že od začetka vztrajava, da gre za zločin«. Ker so negibno telo dekleta našli na kraju, ki so ga preiskovalci predhodno že pregledali, prav tako truplo ni bilo prekrito z listjem, se družina sprašuje, kako so ga lahko preiskovalne enote spregledale, če je bilo tam ves čas. »Da bi Nora, kot deklica s posebnimi potrebami, sredi noči vstala, gola in bosa odšla iz letovišča v džunglo, upoštevajoč, da je teren strm in nevaren, nima nobenega smisla,« sta izjavila starša.

Malezijska policija medtem zagotavlja, da Nora ni bila žrtev zločina.

Še eno obdukcijo trupla so pred kratkim opravili tudi v Londonu, starša pa nestrpno pričakujeta rezultate. »Če bi prisluhnili temu, kaj je Nora zmogla sama in kaj ne, bi lahko dosegli več, ko smo bili še v Maleziji. To, kar se je tam zgodilo nas bo preganjalo do konca naših življenj,« je še dodal.