Užaloščena starša hvaležna za pomoč pri iskanju

Norino golo truplo našli blizu letovišča, kjer je izginila. Družina prepričana, da je bila deklica ugrabljena

A.S.
14. 8. 2019, 09.58
Posodobljeno: 14. 8. 2019, 11.44
Deli članek:

15-letno dekle iz Londona s posebnimi potrebami je med dopustovanjem v malezijskem letovišču izginilo 4. avgusta. Norino truplo pa so včeraj odkrili le dva kilometra stran. Deklica je bila gola, družina pa je prepričana, da jo je nekdo ugrabil.

Facebook
Nora Quoirin

Nora Quoirin je s staršema ter bratom in sestro v gozdno letovišče Dunsun, ki se nahaja v zvezni državi Negeri Sembilan v Maleziji, prispela 3. avgusta in naslednji dan izginila iz svoje sobe. Policisti, ki so njeno izginotje obravnavali kot primer pogrešane osebe, pa so takoj začeli z iskalno akcijo. Po desetih dneh iskanja, so preiskovalci včeraj našli truplo, na kraj pa jih je usmeril domačin. 

Reuters
Truplo so našli le dva kilometra stran od letovišča, kjer je bila nastanjena družina.

“Dekličina starša (Meabh in Sebastien Quoirin) sta truplo identificirala kot Noro Anne,” je povedal policijski narednik Mohamad Mat Yusof. Telo 15-letnice naj bi našli golo. Čeprav uradnih informacij o vzroku smrti dekleta še ni, so njeni starši prepričani, da jo je nekdo ugrabil. Nora je bila kot dekle s posebnimi potrebami namreč odvisna od pomoči drugih, piše BBC. Meabh in Sebastien sta sicer včeraj, preden so potrdili, da truplo pripada Nori, za informacije o hčerki ponudila visoko denarno nagrado tj. več kot 10.000 evrov.

Letovišče, kjer je družina dopustovala sicer ponuja le šest nastanitev. Hiške so obdane z gozdom, nahajajo pa se na več kot 200 metrih nadmorske višine, so zapisali pri CNN. Ker so negibno telo dekleta našli blizu letovišča, prav tako truplo ni bilo prekrito z listjem, se družina sprašuje, kako so ga lahko preiskovalne enote spregledale, če je bilo tam ves čas. Pojavlja se sum, da je nekdo truplo tam odvrgel kasneje, piše Dailymail.

Sožalje je izrazil tudi irski predsednik Michael D. Higgins – družina Quoirin je namreč irsko-francoskega rodu, zadnjih 20 let pa je zakonski par preživel v Londonu. Kljub težkim trenutkom, sta Norina starša hvaležna za pomoč pri iskanju njune, sedaj pokojne, hčerke.