Smrt deklice s posebnimi potrebami

So preiskovalci zatajili? Nora cel teden tavala po gozdu, preden je umrla zaradi lakote

A.S.
15. 8. 2019, 11.03
Posodobljeno: 16. 8. 2019, 17.26
Deli članek:

Obdukcija je pokazala, da je 15-letno dekle, ki je izginilo iz svoje sobe v malezijskem letovišču, umrlo zaradi lakote.

Facebook
Nora Quoirin

Spomnimo:

15-letna Nora Quiorin iz Londona s posebnimi potrebami je med dopustovanjem v malezijskem letovišču izginila 4. avgusta. Dekličino truplo pa so v torek odkrili le dva kilometra stran. Njeni starši so bili prepričani, da jo je nekdo ugrabil. Nora je bila kot dekle s posebnimi potrebami namreč odvisna od pomoči drugih, piše BBC. Ker so negibno telo dekleta našli blizu letovišča, prav tako truplo ni bilo prekrito z listjem, se je družina spraševala, kako so ga lahko preiskovalne enote spregledale, če je bilo tam ves čas. Pojavil se je sum, da je nekdo truplo tam odvrgel kasneje, piše Dailymail.

Obdukcija pa je pokazala, da na dekličinem telesu ni bilo znakov fizičnega ali spolnega nasilja. Patologi so potrdili, da so bile za deklico usodne krvavitve črevesja, do katerih je prišlo zaradi lakote. Kot poroča Dailymail je deklica najverjetneje en teden izgubljena tavala po gozdu, preden je umrla. Informacij o tem, kaj se je zgodilo z njenimi oblačili, ni.

Vendar pa to družini Quiorin ne bo prineslo miru. Obdukcija je pokazala, da je deklica umrla v soboto ali nedeljo, kar pomeni, da je bila med iskalno akcijo še vedno živa. Kraja, kjer so preiskovalci odkrili truplo, pa ni lahko najti. Nora bi lahko hodila tudi po tamkajšnjem potoku in tako za seboj ne bi pustila sledi.

Dekličin dedek pa še vedno ne verjame, da je deklica iz sobe odtavala sama. "Kako bi lahko sredi noči po kamnih bosa prehodila več kot dva kilometra?," je povedal za The Irish Times. Dodal je, da je bila Nora nesamostojna in vedno v bližini svojih staršev. Tudi družinski odvetnik je pritrdil, da je prezgodaj, da bi izključili tujo krivdo.