poskus uboja

Nikoli ne bomo izvedeli, kaj se je dogajalo v trafiki v Štepanjskem naselju

S.S.
17. 12. 2019, 20.05
Posodobljeno: 17. 12. 2019, 21.49
Deli članek:

Na okrožnem sodišču se je včeraj mimo oči javnosti nadaljevalo sojenje komaj 19-letnemu Timu Črnjaviču, ki se brani pred očitki poskusa uboja in tatvine.

Žiga Kariž
Na kraju zločina; trafika pri postaji mestnega potniškega prometa Emona na Litijski cesti v Štepanjskem naselju v Ljubljani.

Neuradno gre za incident, ki se je zgodil 18. oktobra lani okoli 19.30 v trafiki pri postaji mestnega potniškega prometa Emona na Litijski cesti v Štepanjskem naselju v Ljubljani.

Takrat so iz ljubljanske policijske uprave med drugim sporočili: »Po do zdaj zbranih obvestilih in ugotovitvah ogleda kraja kaznivega dejanja je bilo ugotovljeno, da sta se 23-letni in 18-letni moški, ki se poznata, sprla, zaradi česar je mlajši starejšega večkrat udaril z rokami po glavi in ga z ostrim predmetom zabodel v zgornji del telesa.« Nekaj prič naj bi opazilo, da je iz kioska najprej prišel okrvavljen oškodovanec, za njim pa še en pomanjkljivo oblečen mlajši fant, z nožem v rokah. Mlajši naj bi odvrgel nož in stekel čez cesto, kjer naj bi ga prijel eden od očividcev in ga pridržal do prihoda policije.

Novice Svet24
Litijsko cesto so zasedla policijska in reševalna vozila.

Silil naj bi ga v spolni odnos

Po naših neuradnih informacijah je 23-letni oškodovanec delal v trafiki, najemnica te je bila njegova mama. Črnjaviča, s katerim sta se poznala, naj bi v notranjost zvabil z namenom, da bi imela spolni odnos, zaradi česar sta potem med seboj fizično obračunala, spor pa se je za starejšega končal v kliničnem centru, a je na srečo utrpel le lažje poškodbe in njegovo življenje ni bilo resno ogroženo. S policije so nato sporočili, da bodo osumljenca obravnavali zaradi povzročitve lažje telesne poškodbe, a se je na tožilstvu očitno zgodil preobrat, saj so mladeniča naposled le obtožili poskusa uboja.

Žiga Kariž
Po navedbah policije sta se 23-letni in 18-letni moški, ki se poznata, sprla, zaradi česar je mlajši starejšega večkrat udaril z rokami po glavi in ga z ostrim predmetom zabodel v zgornji del telesa.

Javnost je iz sojenja izločena

Kaj natanko piše v obtožnici, zaradi izključitve javnosti ni znano, je pa iz razporeda predpisanih obravnav razvidno, da tožilci Črnjaviču očitajo poskus uboja in tatvino. Iz omenjenega razporeda je razvidno tudi, da se mladenič brani s prostosti, zanj pa velja varnostni ukrep prepovedi približevanja oškodovancu. Javnost so sodniki izločili že na predobravnavnem naroku, potem pa še med sojenjem, na predlog obrambe, ker bo govor o obtoženčevem zdravstvenem stanju in drugih podatkih o njegovi zasebnosti, ki so z zakonom najbolj varovani. Strinjala sta se tudi pooblaščenec oškodovanca in tožilstvo.