Družinska tragedija

Vračali so se z lova, njihovo letalo je padlo kmalu po vzletu: med mrtvimi štirje rodovi ene družine

G.G.
3. 12. 2019, 07.36
Posodobljeno: 3. 12. 2019, 07.44
Deli članek:

V strmoglavljenju manjšega letala v ameriški zvezni državi Južna Dakota je umrlo devet ljudi. Vsi so bili člani znane in premožne družine.

Devet članov družine Hansen se je v soboto z letalom vračalo iz lovskega izleta. Kljub močnemu naletavanju snega so vzleteli z letališča v mestu Chamberlain v Južni Dakoti, pilot pa je kmalu po vzletu zašel v težave. Letalo Pilatus PC-12 je strmoglavilo nedaleč od letališča. Devet ljudi je umrlo, trije so preživeli. Preiskava nesreče še poteka.

Med mrtvimi so Jim Hansen srednji in njegova sinova Kirk in Jim mlajši. Na letalu sta bila tudi Kirkova sinova ter njegova zeta. Tudi za njih usoda ni imela boljših načrtov. Umrla sta še sin Jima mlajšega in njegov vnuk. Neizmerna tragedija je doletela kar štiri rodove družine Hansen.

National Transportation Safety Board
Preiskovalci na kraju nesreče, vidne so razbitine letala.

V mestu Idahu Falls, kjer domuje večina članov družine Hansen, so pretreseni. Gre namreč za pomembne člane skupnosti in lokalnega gospodarstva. Brata Jim in Kirk Hansen sta ustanovitelja podjetja Kyäni, ki se ukvarja s prodajo izdelkov prehrambenih dodatkov. Vodilno funkcija sta imela tudi v naftnem distributerju Conrad & Bischoff, poročajo ameriški mediji.