Tragedija v Franciji

FOTO: Viseči most pogoltnila reka, ugasnilo mlado življenje, več oseb še pogrešajo

S.R.
18. 11. 2019, 10.49
Posodobljeno: 18. 11. 2019, 12.46
Deli članek:

Na jugu Francije se je danes malo po 8. uri zrušil most. Po prvih informacijah je v tragediji življenje izgubil 15-letni fant, a francoski mediji zdaj poročajo, da je šlo za 15-letno dekle. Več oseb je poškodovanih, nekatere pa še pogrešajo.

Twitter/Julien Leonardelli
Most se je nenadoma vdal.

150 metrov dolg in 5 metrov širok viseči most čez reko Tarn severno od Toulousa se je zrušil ravno v trenutku, ko sta ga prečkala osebno vozilo in tovornjak. 15-letno dekle, ki je v nesreči umrlo, je sedelo v avtomobilu, ki ga je vozil eden od njenih staršev. Kot poroča francoski časnik La Depeche, je eni osebi uspelo priplavati do brežine, v nesreči pa naj bi se poškodovalo najmanj sedem ljudi. Več oseb še pogrešajo, a so to zgolj prve ocene, še poroča časnik, ki dodaja, da je most le malo pred nesrečo prečkal šolski avtobus.

»Bil sem v kopalnici, ko sem zaslišal glasen trušč, porušen most se nahaja približno 300 metrov od naše hiše. Nisem mogel verjeti, kaj sem videl, vsaj tisočkrat sem že prečkal ta most,« je za časnik pojasnil eden od domačinov. Na kraju sicer posreduje več kot 60 reševalcev, gasilcev in potapljačev, pomagajo pa jim tudi reševalni psi. Na mostu naj bi se v času nesreče sicer poleg avtomobila in tovornjaka nahajalo še eno vozilo, a zaenkrat ni znano, kakšna je bila njegova usoda.

Lokalne oblasti naj bi most nazadnje obnovile leta 2003, še poroča časnik.