SVETOVNI PODVIGI

Pijani kapitan, najdena jadrnica, »čikpavza« na železniških tirih

S.S.
26. 8. 2019, 21.30
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Bobo
Kapitan je malce pregloboko pogledal v kozarec (fotografija je arhivska).

10 Na Bežigrajski ulici v Celju so lopovi vlomili v trgovino in ukradli šest parov športnih copat.

9 V Strunjanu je nekdo kampistu iz Češke ukradel nahrbtnik z dokumenti, fotoaparatom, ustno harfo in 100 evri gotovine. Nesrečnik je bil okraden med spanjem.

8 Celjski policisti so na analizo poslali bankovec za 5 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen. Ponaredek je bil unovčen na bencinskem servisu, odkrila pa ga je bančna uslužbenka pri pologu gotovine.

7 V Izoli so policisti obravnavali vlom v lokal. Lopov je ukradel varnostne kamere, sef z gotovino in natakarske denarnice.

6 Na Mariborski ulici v Celju so policisti so obravnavali voznika začetnika, ki je z avtom znamke BMW 318D v naselju, kjer je hitrost omejena na 50 km/h, dirkal s hitrostjo 121 km/h. Mladeniču so na kraju dogodka odvzeli vozniško dovoljenje, svoje ravnanje pa bo lahko pojasnil še pred sodnikom za prekrške.

5 Na Sveti Katarini pri Ankaranu je nekdo ukradel železna vrata, vredna 3000 evrov.

4 Kranjski policisti so v Čirčah posredovali zaradi otroka, ki se je šopiril z orožjem. Mladenič je z airsoft pištolo streljal proti gozdu, ranil ni nikogar, policisti pa so mu orožje zasegli in ga vrnili staršem. Za tovrstni prekršek je sicer predpisana globa 208,65 evra.

3 Škofjeloški policisti so na podlagi prijave občana obravnavali žensko, ki je sedela na železniških tirih in kadila cigareto. S tirov jo je še pred prihodom patrulje odstranil prijavitelj.

2 V bližini Fiese so v morju našli jadrnico. Kabina plovila je bila odklenjena, na delu, ki je pod vodo, pa je viden debelejši sloj alg in školjk, kar nakazuje, da čoln dlje časa ni bil v uporabi. Policisti pri pregledu niso zaznali znakov kaznivega dejanja.

1 Policiste so z URSP – Kapitanije obvestili, da so opazili plovilo, ki pelje nezanesljivo, voznik pa kaže očitne znake opitosti. Odredili so mu alkotest, vendar ga ni opravil in je s plovilom odpeljal proti Jernejevemu kanalu. Možakar je potem še nekaj časa bežal pred policijskim čolnom, naposled pa jim ga je le uspelo ustaviti in ugotovili so, da gre za 55-letnega Ljubljančana, ki je bil dejansko pijan kot čep. Isti možakar je kakšni dve uri pozneje priplul na mejni prehod in policistom psoval mater, zaradi česar so ga z nekoliko tršimi prijemi obvladali in zanj odredili pridržanje do streznitve.