Na avtobusu zajel 37 talcev

FOTO: Ugrabitelja pokončal ostrostrelec, vsi talci ostali nepoškodovani

S.R.
20. 8. 2019, 21.31
Posodobljeno: 20. 8. 2019, 21.37
Deli članek:

Moškega, ki je danes v Riu de Janeiru ugrabil avtobus in z njim za talce vzel 37 ljudi, je z ostrostrelsko puško ustavil policist.

Reuters
Drama s talci v Braziliji se je končala s strelom iz ostrostrelske puške.

S tem smrtnim strelom se je današnja več ur trajajoča drama v tem brazilskem mestu končala brez drugih žrtev. Zamaskiran moški je z avtobusa, ki je ustavil na mostu prek zaliva Guanabara Bay, sprva izpustil šest potnikov, preostalih 31 pa še naprej zadrževal v vozilu. Po približno štirih urah napetosti je izstopil iz avtobusa in proti policistom vrgel nahrbtnik, nato se je poskušal nanj vrniti, a ga je pred tem pokončala krogla policista. 

Brazilska policija o ugrabitelju zaenkrat ni razkrila nobenih informacij, po poročanju tiskovne agencije Reuters pa je guverner Wilson Witzel na tiskovni konferenci dejal, da je bil v avtobusu prisoten močan vonj po bencinu, moški pa je v roki vseskozi držal vžigalnik. Uspešno posredovanje policije je že pohvalil brazilski predsednik Jair Bolsonaro, ki je napovedal oster boj proti uličnim tolpam. Lokalni mediji so medtem poročali, da je bil ugrabitelj oborožen s plastično pištolo, a oblasti tega zaenkrat niso potrdile. Za medije je spregovoril tudi eden od talcev, ki je dejal, da je imel ugrabitelj poleg pištole tudi nož, potnikom pa da ni pojasnil razlogov za svoje dejanje.

Reuters
Drama s talci v Braziliji se je končala s strelom iz ostrostrelske puške.