"Bog Pomagaj"

Ljubezen na desnici: med Bernardom Brščičem in Normo Korošec preskočila iskrica

Luka Tetičkovič
20. 8. 2019, 19.31
Posodobljeno: 21. 8. 2019, 07.59
Deli članek:

Revija Reporter poroča, da je oba konzervativna aktivista stranke Domovinska liga mogoče vse pogosteje videti v javnosti, tudi ko ne opravljata političnega aktivizma.

Bobo
Si izmenjujeta kaj več kot profesionalna sporočila?

Pozornost sta tako pritegnila na koncertu ansambla Armoniosa v začetku avgusta, že konec julija pa so Bernarda Brščiča, predsednika Domovinske lige, in Normo Korošec, aktivistko te stranke, opazili na koncertu Wiener Kammersymphonie.

V zasebnem življenju pa ju ne druži le ljubezen do klasične glasbe. Od Brščiča 21 let mlajša Koroščeva naj bi namreč bila opažena v njegovem stanovanju, celo v družbi njegove mame, s katero Brščič živi. Pred kratkim so ju videli tudi na morju v Novigradu.

STA
Iskrica med Normo in Bernardom naj bi preskočila med kampanjo za Evropske volitve.

Za vprašanja sta občutljiva

Novinar Reporterja iz njiju ni uspel izvleči priznanja, vendar svojega domnevnega razmerja tudi nista konkretno zanikala. »Še enkrat poudarjam: moje zasebno življenje se vas ne tiče. Pustite me, prosim, pri miru, sem na dopustu,« je odpisal Brščič. in nadaljeval: »Kdo ste vi, da postavljate takšna vprašanja? Moje življenje se vas prav nič ne tiče.« 

Romanca med njima naj bi sicer zorela že nekaj mesecev, začela pa naj bi se med kampanjo za evropske volitve.

Ušajeva verjame, da se je nekaj spletlo

»Tukaj piše, da sta B (Bernard, op. p.) in Norma v romantični zvezi. To verjamem, da drži,« se je na družbenem omrežju Twitter na pisanje Reporterja odzvala Lucija Šikovec Ušaj, podpredsednica Domovinske lige. Prek telefona nam je pojasnila, da »tega ne morem niti potrditi niti zanikati. Kolikor so mi drugi rekli, pa ja. Pa tudi če se je kaj spletlo, me to ne moti. Naj se 'mata luštn', bog pomagaj.« Ušajeva jima je tako zaželela srečo v domnevni zvezi.

Osebni arhiv
"Pa tudi če se je kaj spletlo, me to ne moti. Naj se 'mata luštn', bog pomagaj."

Bolj kritična je bila glede načina, kako se vodi stranka Domovinska liga. Problem je bil, »da nismo imeli sestankov, da se niso konstituirali regionalni odbori. S strankami sicer nimam izkušenj, a vem, kako se vodijo, morajo biti zapisniki, sklepi in realizacije sklepov.« Ušajeva, sicer nekdanja članica stranke SDS, je torej razkrila, da se s stranko dela bolj po domače. »Mi smo enotni, kar zadeva program, problem tukaj je vodstvo. Stranka se sploh ni vodila. Tako nisem imela pojma, da njeno spletno stran ureja kar človek, zaposlen v stranki SDS.«

»Kot podpredsednica nisem dobila seznama članov stranke niti to, koliko donacij smo prejeli,« je nadaljevala Ušajeva. »Vztrajala bom in poskusila to razčistiti. Če bodo oni vztrajali, da je stranka satelit SDS, tedaj to zame ni stranka,« je odločno povedala.

To ne bo vplivalo na sodni postopek zoper Mesca

Ušajeva sicer Brščiča zastopa tudi v zasebni tožbi zoper poslanca Levice Luko Mesca, ki naj bi Brščiča razžalil, ko ga je označil za fašista. Vprašali smo jo, ali bodo ta nesoglasja vplivala na te postopke. »To se bo moral on odločiti, meni ni treba imeti stranke rada, zato da jo dobro zastopam,« je odgovorila. »Saj veste, da noben odvetnik nima rad svojih strank, razen kadar prinesejo denar,« je dodala med smehom in se dopolnila, da je vprašanje, ali ji bo Brščič po vsem tem še zaupal.