JOE KREGAR

Poslušalec iz Kanade obiskal Radio Veseljak

J.U.
20. 8. 2019, 21.30
Posodobljeno: 23. 8. 2019, 10.55
Deli članek:

Ne govori slovensko, a posluša slovenski radio.

Žiga Deršek in Loui
Joe Kregar s seboj vedno nosi slovensko zastavo, na kateri zbira podpise. Zdaj jo krasi tudi podpis Radia Veseljak.

Joe Kregar živi v Montrealu v Kanadi. S šestimi leti je z družino odpotoval iz Slovenije, kamor se je letos vrnil na dopust.

Joe je poštar iz Montreala in redni poslušalec popoldanskega programa Radia Veseljak, predvsem vsako sredo popoldne. Pravi, da ima najraje Žiga and Tone Serpentinšek show, kot ga je poimenoval. 

Radio Veseljak
Na Radio Veseljak ga je pospremila družina Brojan.

S šestimi leti je z družino odpotoval v Kanado, kjer so se sčasoma ustalili. Slovensko ne govori, tu in tam pa vendarle ujame kakšno besedo. Kljub temu obožuje slovenski jezik in slovensko glasbo, zato pri njih doma vedno igra Radio Veseljak.  Joe bo v Sloveniji ostal ves mesec. Na Radio Veseljak ga je pospremil Tone Serpentinšek.

ENA URA DO MORJA IN ENA DO SMUČIŠČ

Nad Slovenijo je Joe navdušen. Rad ima golaž, kranjsko klobaso in potico. Najbolj všeč so mu naše gore, gostoljubni ljudje in ženske. Pravi, da smo lahko zelo srečni, da imamo eno uro do morja, eno uro do gora, do smučišč. V Kanadi se za takšna doživetja vozi več kot 11 ur, pa gredo večkrat kot mi. Ne more se načuditi, ko sliši, da kdo pri nas potarna, da je do morja daleč. Joe bo v Sloveniji ostal mesec dni, gosti pa ga bratranec Denis (Tone Serpentinšek), s katerim raziskujeta našo lepo deželo.

Radio Veseljak
Joe na Radiu Veseljak.