Simon Gautier je v petek 9. avgusta pohajkoval po razgibanem terenu na priobalnem območju občine San Giovanni a Piro v Italiji. Bil je na poti proti Neaplju, ko se mu je pripetila nezgoda. Zgrmel je s pečine, si zlomil nogi in ostal ujet na težko dostopnem in precej odročnem kraju. Poklical je na pomoč, reševalcem poskušal čim bolj natančno opisati kraj, kjer se nahaja, nato pa se mu je na telefonu spraznila baterija.

Iskalna akcija se je začela, ko so zožilo področje iskanja. Iskali so ga policisti s pomočjo helikopterja in dronov, pripadniki gorske reševalne službe, pomagali so vaščani in pastirji. Neuspešno.

Šele minuli četrtek so se javile priče, ki so 27-letnika videle kampirati na obali Molara. Informacija je omogočila, da so še bolj zožilo območje iskanja in se osredotočili na gričevje in pečine v bližini. V nedeljo je eden od reševalcev skozi daljnogled zagledal nek črn predmet. Psi so nastavili svoj vohalni aparat na stopnjo največje natančnosti, v razpoko med skalovjem pa so poslali dron. In na dnu je bil črn nahrbtnik, Simonov nahrbtnik. V bližini pa je ležal nesrečni mladenič. Mrtev.