Britanski tabloid Daily Mail je v nedeljo objavil posnetek, na katerem naj bi princ Andrew leta 2010 v Epsteinovem domu v New Yorku mahal v slovo ženski, ki je zapuščala Epsteinovo vilo.

"Njegova visokost obsoja kakršnokoli izkoriščanje ljudi in namigovanje na to, da bi dopustil, sodeloval ali spodbujal kakršnokoli takšno ravnanje, je nesprejemljivo," je v izjavi sporočila Buckinghamska palača.

Epsteina so 10. avgusta našli mrtvega v zaporu na Manhattnu, kjer je čakal na sojenje zaradi obtožb o trgovini z mladoletnicami za spolno izkoriščanje in zaroti za trgovino z mladoletnicami za spolno izkoriščanje.

Mrliška oglednica je presodila, da je Epstein naredil samomor tako, da se je obesil.

Epstein se je v zadnjih letih družil s politiki, vplivneži in znanimi osebnostmi, vključno z Billom Clintonom in Donaldom Trumpom, preden je ta postal predsednik.

Virginia Giuffre, ena od Epsteinovih domnevnih žrtev, je leta 2016 na sodišču pričala o tem, da je imela spolne odnose s princem Andrewom, ko je bila še mladoletna. To obtožbo je Buckinghamska palača že večkrat zanikala.

Princ Andrew je bil deset let posebni britanski odposlanec za mednarodno trgovino in naložbe, a je leta 2011 zaradi intenzivne preiskave o njegovih povezavah z Epsteinom in drugimi kontroverznimi osebami s položaja odstopil.