Že za rešetkami

Groza v BiH: babica novorojenčka zavila v odejo in ga zadušila

R.T.
19. 8. 2019, 12.52
Posodobljeno: 19. 8. 2019, 13.07
Deli članek:

V petek ponoči je pri Bužimu v severozahodnem delu Bosne in Hercegovine prišlo do grozljivega zločina. Potem ko je 19-letnica rodila na podstrešju hiše, je njena mama novorojenčka zavila v odejo in ga zadušila, so za Radio Sarajevo potrdili policisti.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Do detomora je prišlo v naselju Elkasova Rijeka, potem ko je E.L. rodila. Njena mama, 41-letna E.H., je namreč takoj po porodu z odejo zadušila novorojenčka.

Potem ko so zaradi slabega zdravstvenega stanja 19-letnico odpeljali k lokalnemu zdravniku, so se pojavili sumi. Zdravnik namreč ženskama ni verjel, da je bil otrok mrtvorojen, zato je poklical policiste. Obdukcija je pokazala, da je otrok umrl nasilne smrti, policisti pa so na kraju zločina našli tudi sledi krvi.

E.L. je svojo nosečnost s širokimi oblačili skrivala pred družinskimi člani. Ko je dobila popadke, pa je odšla na podstrešje, kjer naj bi ob materini pomoči rodila. Kmalu zatem je E.H. umorila novorojenčka, 19-letnica pa ji je pri tem pomagala.

Policisti so 41-letnico prijeli, obtožnica pa jo bremeni uboja, medtem ko je 19-letnica ovadena kot sostorilka. Obe sta krivdo priznali.