»Kot bi mi z obraza trgali kožo«

FOTO: 22-letnica z obraznimi opeklinami zaradi eksplozije trdo kuhanih jajc

R.T.
16. 8. 2019, 11.28
Posodobljeno: 17. 8. 2019, 11.07
Deli članek:

22-letna Britanka trdi, da so za grozljive opekline na njenem obrazu kriva jajca, ki so eksplodirala, ko jih je vzela iz mikrovalovne pečice.

Bethany Rosser iz Redditcha v britanskem okraju Worcestershire je svoj pripetljaj opisala za medijsko hišo SWNS. Kot je zatrdila, se je vse skupaj začelo z navodili, kako v mikrovalovni pečici pravilno skuhati trdo kuhana jajca, brez da bi ta eksplodirala. Navodila je seveda našla na spletu. »Na spletni strani je pisalo, da jajca v mikrovalovni pečici ne bodo eksplodirala, v kolikor vodi dodaš sol. Zato sem to tudi storila,« je pojasnila. 

Šest minut jih je kuhala, celi dve minuti manj od navodil. Na receptu naj bi namreč pisalo, da jih lahko kuha največ osem minut. Ko jih je vzela iz pečice, so »nenadoma eksplodirala.« Bethany je pri tem utrpela hude opekline po obrazu. Kot je opisala, je »lahko videla, kako se ji z obraza lušči koža.« Reševalci so ji na obraz nadeli obkladke, nato pa so jo vso zabuhlo odpeljali v bolnišnicio v Birminghamu, kjer ji zdravniki zaradi oteklin niso znali povedati, ali je morda utrpela celo trajne poškodbe.

»Ne vem še, ali bom, ko se bo oteklina na očesu zmanjšala, sploh še videla. Grozi mi, da bom imela brazgotine in potencialno poškodovan vid zarad – jajc,« je še povedala. Spletna stran je domnevni recept že umaknila, zadeve pa tudi ne želijo komentirati, poročajo britanski mediji.