Na begu

FOTO in VIDEO: Očetova bolečina: Umrl bo danes ali jutri. Tega se zavedam. Počivaj v miru, rad te imam

J.P.
25. 7. 2019, 09.05
Posodobljeno: 25. 7. 2019, 09.18
Deli članek:

Oče enega od dveh fantov, osumljenih umora Američanke, njenega avstralskega fanta ter še enega moškega, pričakuje, da bo njegov sin umrl.

Profimedia
Oborožena in nevarna

Kanadski policisti so okoli odročnega mesta Gillam postavili cestne zapore. Osumljenca, 19-letni Kam McLeod in 18-letni Bryer Schmegelsky, sta tam zažgala avtomobil, v katerem sta potovala – v petek sta za seboj pustila še en od zubljev razdejan avtomobil, le da v približno 3200 kilometrov oddaljeni regiji na severu Britanske Kolumbije. Ter tri trupla.

Žrtve so Američanka Chynna Deese (24), Avstralec Lucas Fowler (23) in Leonard Dyck (64) iz Vancouvra.

McLeod in Schmegelsky sta sprva veljala za pogrešana. Umorov sta osumljena od torka.

Profimedia
Kam McLeod in Bryer Schmegelsky

Huda bolečina

Bryerjev oče Alan Schmegelsky je včeraj dejal, da je njegov sin imel težko otroštvo in da je v "hudi bolečini". Ločitev starša leta 2005 naj bi ga hudo prizadela, od takrat se je pustil vplivati računalniškim igram in youtubeu. "Normalen otrok ne potuje po državi in pobija ljudi. To počne otrok, ki je v hudi bolečini," je oče dejal za tiskovno agencijo Canadian Press. Pričakuje, da bo njegov sin umrl v soočenju s policijo. "Je na samomorilski odpravi. Hoče, da se njegova bolečina konča," je dejal oče, ki ni mogel zadrževati solz. "Umrl bo danes ali jutri. Tega se zavedam. Počivaj v miru, Bryer. Rad te imam. Žal mi je, da se je to moralo zgoditi." Dodal je, da četudi ga dobijo živega, je njegovega življenja konec. Razkril je tudi, da njegov nima strelnega orožja in da ne zna voziti. S svojo drugo plačo – delal je v Walmartu – si je kupil lepo črno obleko. "Zdaj vem, da je to njegova mrliška obleka," je še povedal oče.

Profimedia
Alan Schmegelsky

Schmegelsky in McLeod sta se spoprijateljila v osnovni šoli. Nista bila problematična otroka. McLeodova družina se skriva v njihovem domu v kraju Port Alberni. Njegov oče Keith McLeod je v pisni izjavi zapisal, da ne vedo, kaj se dogaja, a da upajo, da se bo sin vrnil domov.

Ločeni najdbi treh trupel sta pretresli ruralni sever Britanske Kolumbije. Policisti so približno dva kilometra od zgorelega avtomobila našli moško truplo, 500 kilometrov od kraja Liard Hot Spring, kjer sta bila pred več kot tednom dni s strelnim orožjem pokončana Deesova in Fowler. Slednji se je iz Avstralije preselil v Kanado, kjer ga je obiskalo njegovo dekle. Spoznala sta se v hostlu na Hrvaškem.

Trenutno kaže, da se mladeniča, ki veljata za oborožena in nevarna, skrivata v gosto zaraščeni okolici mesta Gillam. Na njuno nesrečo ravno zdaj rojijo nič kaj prijetne peščene muhe.