Norost pri Celovcu

VIDEO: Avstrijska policija na lovu za blaznežem. Je v goste kampa ob Vrbskem jezeru zapeljal Slovenec?

S.R.
15. 7. 2019, 13.31
Posodobljeno: 15. 7. 2019, 13.49
Deli članek:

Na območju kampa pri Celovcu je včeraj ponoči z vozilom s slovenskimi registrskimi oznakami blaznel neznan moški. Prek pokrova motorja je poletel nizozemski turist.

Profimedia
Fotografija je simbolična

V kampu Metnitzstrand ob Vrbskem jezeru se je včeraj v goste z vozilom zapeljal neznan voznik, ki je imel na vozilu nameščene slovenske registrske oznake. S svojo nevarno vožnjo je ogrozil življenja več turistov, zdaj ga mrzlično išče avstrijska policija, poroča časnik Kronenzeitung. Kot je razvidno iz videoposnetka, gre za nadomestno vozilo iz Slovenije.

Informacije o incidentu so še skope, zaenkrat pa je znano le, da se je neznanec s precej preveliko hitrostjo skozi kamp zapeljal ob približno 21.30 uri. Ob tem nevarnem početju so se mu poskušali po robu postaviti nekateri gostje, med njimi tudi 25-letni nizozemski turist, ki je poletel prek pokrova motorja in obležal s poškodbami. Še dvema osebama se je uspelo pred avtomobilom v zadnjem trenutku umakniti. Nizozemec je pristal v bolnišnici v Celovcu. 

Vozilo brezvestnega voznika je policija pozneje našla na bližnjem parkirišču in mu na kolesa nadela lisice, a o vozniku ni bilo ne duha ne sluha. Še vedno ga niso izsledili.