Pod gasom

Petek, dan ko je na slovenski obali norel 56-letni Šoštanjčan

S.R.
15. 7. 2019, 12.37
Posodobljeno: 15. 7. 2019, 14.19
Deli članek:

Začelo se je v lokalu, nadaljevalo na cesti, končalo pa v pridržanju.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Policisti so v petek malo po 12 uri prejeli obvestilo, da nek moški v enem od koprskih lokalov grozi in fizično napada zaposlenega. 26-letni uslužbenec jim je nato pojasnil, da je v lokal vstopil 56-letnik iz Šoštanja, ga večkrat udaril in mu grozil, nato pa pobral šila in kopita. 

Le eno uro pozneje so bili koprski policisti obveščeni, da po Semedelski cesti divja osebni avto znamke Audi A4, opremljen s celjskimi registrskimi oznakami. Za volanom je sedel isti Šoštanjčan. Zapeljal je čez semedelski most, pred krožiščem podrl prometni znak ter v krožišče zapeljal v napačno smer, nato je kar po sredini prometnega pasu odnorel proti Olmu. Divjanje se je v tem trenutku že bližalo koncu, saj je najprej zapeljal v odbojno ograjo, od tam ga je odbilo v ograjo na drugi strani ceste in nato izven vozišča.

Tam so ga tudi zasačili in ugotovili, da je bilo njegovo vozilo iz prometa odjavljeno že januarja, nameščeni pa je imel različni registrski tablici. Da bi posedoval vozniško dovoljenje, je bila le pobožna želja. Alkotest je seveda odklonil. "Za kršitve mu sledi enotni obdolžilni predlog, zaradi nedostojnega vedenja do uradne osebe na kraju pa plačilni nalog," sporočajo iz PU Koper. Zaradi izrečenih groženj policistu ga bo doletela tudi kazenska ovadba.