Zasežena vozila

FOTO: Takšen vozni park imajo sprovajalci

J.P.
15. 7. 2019, 12.21
Posodobljeno: 15. 7. 2019, 13.02
Deli članek:

To so vozila, ki so jih policisti novomeške policijske uprave ta konec tedna zasegli sprovajalcem.

Novice Svet24
Zasežena vozila sprovajalcev

Policisti novomeške policijske uprave, ki varujejo državno mejo, so v petek nekaj pred 15. uro pri kraju Miklarji zalotili 12 tujcev, ki so vstopali v kombinirano vozilo opel vivaro srbskih registrskih oznak.

PU Novo mesto
Zasežena vozila sprovajalcev

Kot se je izkazalo, je skušal 24-letni državljan Srbije v Slovenijo prepeljati 12 državljanov Afganistana, ki so pred tem nezakonito prestopili mejo. Vsem so odvzeli prostost in jih odpeljali na policijsko postajo. Državljana Srbije so s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku, štiri mladoletnike brez spremstva so po zaključenem postopku odpeljali v center za tujce, ostale pa predali hrvaškim varnostnim organom.

PU Novo mesto
Zasežena vozila sprovajalcev

V noči na soboto so v Kanižarici ustavili kombi citroen jumper italijanskih registrskih oznak. 29-letni državljan z italijansko osebno izkaznico je v vozilu prevažal trinajst državljanov Pakistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

PU Novo mesto
Zasežena vozila sprovajalcev

V bližini so ustavili še avtomobil range rover prav tako italijanskih registrskih oznak, v katerem sta bila dva državljana Pakistana z italijanskimi dokumenti in sta prav tako sodelovala pri sprovajanju tujcev preko Slovenije. Vsem trem so odvzeli prostost in bodo s kazensko ovadbo privedeni k preiskovalnemu sodniku. Trinajst državljanov Pakistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo, so predali hrvaškim policistom.

PU Novo mesto
Zasežena vozila sprovajalcev

V soboto nekaj po 19. uri so ustavili še voznika osebnega avtomobila volkswagen passat avstrijskih registrskih oznak. 24-letni državljan Avstrije je v vozilu prevažal sedem državljanov Sirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Osumljenca kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, državljane Sirije pa predali hrvaškim varnostnim organom.

PU Novo mesto
Zasežena vozila sprovajalcev

Brežiški policisti so v noči na ponedeljek izsledili in ustavili osebni avtomobil renault megane italijanskih registrskih oznak. Voznik iz Italije je v vozilu prevažal dva državljana Kosova, ki sta nezakonito prestopila državno mejo.

PU Novo mesto
Zasežena vozila sprovajalcev

Metliški policisti pa so v Svržakih ustavili osebni avtomobil hrvaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 36-letni državljan Hrvaške v najetem avtomobilu prevaža štiri državljane Bangladeša, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Vozniku so odvzeli prostost in ga pridržali, policijski postopki s tujci pa še potekajo.

Preiskovalni sodnik je po zaslišanju odredil pripor zoper osumljence kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države, ki so jih policisti prijeli 12. in 13. julijem.