Groza v Beogradu

Iz greznice izvlekli tri trupla; Dragoslav mučil in moril zaradi stanovanja?

R.T.
18. 6. 2019, 19.51
Posodobljeno: 18. 6. 2019, 20.37
Deli članek:

Beograjska policija je včeraj ponoči v greznici v Surčinu našla tri trupla. Znana je njihova identiteta, znan pa je tudi glavni osumljenec za trojni umor.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Tri ljudi, ki so jih včeraj ponoči našli v greznici za trgovskim centrom v naselju Surčin na robu Beograda, je domnevno mučil in umoril Dragoslav Jovanović, poroča srbski Telegraf. 25-letni Jovanović je nekaj dni tudi sam že med pokojnimi. Na začetku prejšnjega tedna je namreč vpričo enajstmesečnega sina ustrelil svojo soprogo Teodoro, nato pa pa kroglo pognal še v svojo glavo. Zdravniki so Teodori uspeli rešiti življenje, Jovanović pa je umrl v bolnišnici. 

Trojico iz greznice – gre za 42-letnega Neđa Šubaro, njegovo 75-letno mamo Darinko Šubara in 80-letno teto Miljo Petković - so sicer pogrešali že dlje časa, zapleten zločinski klopčič pa se je začel razpletati, ko je policijo po sinovi smrti poklical Ljubiša Jovanović, sicer nekdanji član »surčinskega klana,« ki ga kličejo tudi »Stekleni,«ter jim celotno zadevo pojasnil. 

Dolg zaradi stanovanja

Kot poroča Telegraf, naj bi se vse skupaj odvrtelo okoli dolga za stanovanje. Šubara naj bi z Dragoslavom Jovanovićem poslovno sodeloval. Jovanović naj bi Šubari v zameno za avtomobil znamke Mercedes in neznano količino denarja odstopil stanovanje, vendar naj bi Šubara ostal dolžnik. Po več mesecih čakanja na plačilo naj bi Jovanović v družbi treh pajdašev vdrl v stanovanje ter Šubaro, njegovo mamo in teto mučil ter umoril, nato pa trupla odvrgel v greznico, ki se nahaja na zemljišču njegovega očeta. 

Jovanovića ni več med živimi, a je srbska policija zaradi sodelovanja aretirala njegove tri pajdaše, 31-letnega Miloša S., 22-letnega Lazarja D. in 20-letnega Nikolo Č.