Groza v Beogradu

Danijela je nedavno v šestem mesecu nosečnosti izgubila otroka, včeraj je s sabo v smrt vzela hčerko

R.T.
17. 6. 2019, 21.03
Posodobljeno: 18. 6. 2019, 08.20
Deli članek:

Vprašanje, kaj natančno je 36-letno mamo triletne hčerke prignalo do tako skrajnega in zavrženega dejanja, najbrž nikoli ne bo dobilo odgovora, a je kot kaže v ozadju huda depresija zaradi izgube otroka.

Linkedin
Danijela naj bi nedavno splavila.

Znanih je vse več informacij od jutranji grozljivki v beograjskem naselju Bežanijska Kosa, kjer je 36-letna Danijela Radojčić sebi in svoji triletni hčerki Teodori na rokah prerezala žile ter nato skupaj z njo iz četrtega nadstropja skočila v smrt. Še pred tem je domnevno zakurila sanovanje. Srbski Kurir zdaj poroča, da naj bi Danijela zapadla v globoko depresijo, potem ko je nedavno v šestem mesecu nosečnosti izgubila otroka. Šlo naj bi za spontani splav.

Sosedje so sprva mislili, da se je v globino skupaj s hčerko pognala zaradi požara, da je torej bežala pred ognjenimi zublji, a se je kaj hitro izkazalo, da je šlo za umor in samomor. Po zadnjih informacijah Kurirja je za krvavo dejanje uporabila britvico, pri čemer naj bi skozi okno stanovanja najprej vrgla hčerko in nato skočila še sama. Oče Dejan je bil v času zločina v službi, za dogajanje pa je izvedel pred blokom, ko se je vrnil z dela. »Od žalosti in šoka, ki ga doživel, je samo obnemel. Pred policisti je ostal brez besed,« je za srbski časnik povedal sosed. Sosedje z družino sicer niso imeli nobenih težav, prav tako ni znano, da bi se Danijela zdravila zaradi kakršnih koli psihičnih težav, a je bila farmacevtka, zato nekateri omenjajoj tudi možnost, da bila pod vplivom kakšnih psihoaktivnih snovi ali zdravil, ki si jih je zaradi depresije po izgubi otroka predpisala sama.