Pritožba

Nosečo Kristino je David zabodel 88-krat; sedaj trdi, da je bil žrtev zlorab

A.S.
10. 6. 2019, 10.40
Posodobljeno: 10. 6. 2019, 10.40
Deli članek:

Obramba Davida Komšića želi novo sojenje. Pravijo, da ne gre za umor temveč kaznivo dejanje usmrtitve, 20-letnik naj bi žrtev usmrtil, ker naj bi ga ona z dolgoletnim napadanjem in poniževanjem pripeljala v stanje dolgotrajnega trpljenja.

Facebook (osebni profil)
Kristina Komljan.

Spomnimo: 

Kristina Krupljan je imela komaj 19 let, v trebuhu pa je nosila otroka, ko jo je februarja leta 2017 kar 88-krat zabodel David Komšić. Policisti so takrat tudi potrdili, da je bila Kristina noseča, vendar ne z Davidom, s katerim sta se pred časom razšla. Žrtev je sicer pred usodnim dogodkom sprejela povabilo Komšića na srečanje, da bi mu še enkrat povedala, da ne želi več biti z njim.

Sodnica je ob izreku sodbe aprila lansko leto dejala, da je 20-letnik Kristino  umoril na zelo okruten način in da ni nobenega dvoma, da ji je tistega večera v njenem avtomobilu z nožem zadal kar 88 ran. Sodišče je 20-letnega Davida Komšića, ki je bil že predhodno obsojen na 14 mesecev zapora zaradi prometne nesreče, v kateri je življenje izgubil 72-letni oče osmih otrok, obsodilo na 30 let zapora.

Nedavno so Komšiću kazen zmanjšali na 25 let, obramba pa sedaj želi novo sojenje, vendar ne za umor, temveč za kaznivo dejanje usmrtitve s katerim se regulirajo primeri evtanazije, detomora in blažjega sankcioniranja dolgoletnih žrtev nasilja, ki zaradi strahu svojemu napadalcu odvzamejo življenje.

Obramba: Komšić je Kristinina žrtev

»Vedenje žrtve je bilo viktimizirajoče, velikokrat se je vedla provokativno, kar je pri obsojenemu izzvalo afektivne reakcije,« je navedla Komšićeva obramba. Iz zahtevka sledi, da Komšić meni, da je bil pravzaprav on žrtev. Kristina naj bi z dolgotrajnimi napadi in poniževanjem obsojenega pripeljala do dolgotrajnega trpljenja. Potemtakem bi 25-letno kazen sodišče znižalo in mu dosodilo najmanj eno leto in največ deset let zaporne kazni.

Mati preminule Kristine je že po zmanjšanju kazni za 5 let v objavi sodbe druge stopnje povedala: »Hčerko je ubil z 88 vbodi in ne z enim! Žalostna sem in jezna. Tresem se. Ne bom se ustavila. Gremo na Ustavno sodišče in pa tudi do sodišča v Strasbourgu. On se ni pokesal. Meni ni namenil niti pogleda tekom sojenja, prvega dne se je celo nasmejal,«.