Napisala je pismo

Oglasila se je hči voznika Iva, ki je do smrti povozil dve osnovnošolki. Je to storil namerno?

J.P.
10. 6. 2019, 09.50
Posodobljeno: 10. 6. 2019, 10.16
Deli članek:

V imenu celotne družine je izrazila sožalje družinam ljudi, ki so nastradali v nesreči.

Hina/STA
V prometni nesreči na počivališču ob avtocesti Zagreb-Beograd sta umrli dve 14-letnici.

59-letni Ivo Filipović je v petek malo pred 10. uro s hitrostjo 90 kilometrov na uro je pripeljal na počivališče med Novsko in Okučani. Brez zaviranja je zapeljal v skupino ljudi, večinoma otrok. Umrli sta najboljši prijateljici Iva J. in Renata H. iz Erduta v Osješko-baranjski županiji, imeli sta 14 let.

Pregled tahografa je pokazal, da je voznik zadnjih 140 kilometrov, odkar je zapustil drugo počivališče na avtocesti med Beogradom in Zagrebom, vseskozi vozil s hitrostjo natančno 90 kilometrov na uro.

Huje sta bili poškodovani tudi 26 in 28 let stari ženski, ena se še vedno bori za življenje na oddelku za nevrokirurgijo v bolnišnici v Slavonskem Brodu.

Neizmerno jim je žal

Javnost je s pismom, ki ga je poslala hrvaškemu mediju 24sata, nagovorila njegova hčer Ivana Filipović. Kot je zapisala, hoče na ta način v svojem imenu ter imenu očeta, mame, sestre in celotne družine izraziti sožalje družinam ljudi, ki so nastradali v nesreči. "Neizmerno nam je žal, da se je zgodila takšna tragedija, in ne najdemo besed utehe, ki bi lahko opisale to bolečino," je zapisala in medije zaprosila za razumevanje, saj da ni lahko prebirati besed, ki "obsojajo in prezirajo".

Filipović ima kot voznik tovornjaka že več kot 40 let izkušenj, njegov odvetnik pa ga bo zdaj poskušal spraviti iz pripora, saj meni, da ni nevarnosti za ponovitev kaznivega dejanja. 

Ivana ne ve, kaj se je dogajalo z očetom, da je zapeljal med nič hudega sluteče. "Moram dodati, da je moj oče vzoren oče, ki je s tovornjakom brez ene nesreče prevozil milijone kilometrov, da bi nahranil našo družino in izobrazil mene in mojo sestro. Ne vem, kaj mu je bilo, a sem prepričana, da to ne bi naredil namerno. Še enkrat, iskreno sožalje družinama deklet; molimo, da bi še dve ranjeni mladi ženski okrevali."