Očeta vrgli iz dvorane

Pošast za rešetke: David noseči najstnici Kristini zadal 88 vbodnih ran

S.R.
9. 4. 2018, 15.14
Posodobljeno: 9. 4. 2018, 15.49
Deli članek:

Okrožno sodišče v Zagrebu je danes na 30 let zapora obsodilo 20-letnega Davida Komšića, ki je na brutalen način umoril svojo nekdanjo nosečo punco Kristino Krupljan.

Facebook
Kristina je večkrat neuspešno poskušala prekiniti stike z bivšim fantom.

Kristina Krupljan je imela komaj 19 let, v trebuhu pa je nosila otroka, ko jo je februarja lani kar 88-krat zabodel David Komšić.

Zagrebško okrožno sodišče ga je danes spoznalo za krivega umora, vendar sodba še ni pravnomočna, zato se lahko nanjo pritoži, poročajo hrvaški mediji. Ti dodajajo, da je ob izreku sodbe prišlo tudi do incidenta, zaradi katerega so morali iz sodne dvorane odstraniti Davidovega očeta. »On je še otrok! Sramota,« je po navedbah portala Index.hr kričal oče, preden so ga na hodnik pospremili policisti. Očetu so nato sledili še drugi člani družine, v dvorani pa je s solzami na očeh obsedela le ena od sester.

Eden najbolj brutalnih umorov

Sodnica je ob izreku sodbe sicer dejala, da je Kristino umoril na zelo okruten način in da ni nobenega dvoma, da ji je tistega večera v njenem avtomobilu z nožem zadal kar 88 ran. »To je eden najbolj brutalnih umorov,« je dejala. Dejanje je še toliko bolj pošastno, ker je bila Kristina v času brutalnega napada noseča, zanosila pa je z drugim, kar je Komšić vedel. Kristina je sicer pred usodnim dogodkom sprejela povabilo Komšića na srečanje, da bi mu še enkrat povedala, da ne želi več biti z njim.

Njegov odvetnik med zapuščanjem sodišča ni želel dati izjave. So pa Komšića že pred nekaj meseci obsodili na 14 mesecev zapora zaradi prometne nesreče leta 2016, v kateri je življenje izgubil 72-letni pešec in oče osmih otrok.