Udarilo med slavjem

Pod Svinško planino strela usekala v dva prosilca za azil

S.R.
6. 6. 2019, 08.25
Posodobljeno: 6. 6. 2019, 19.49
Deli članek:

Na avstrijskem Koroškem sta včeraj zaradi udara strele na urgenci pristali dve osebi. Njuno življenje na srečo ni ogroženo.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Huda neurja so včeraj popoldne popestrila tudi nebo nad Avstrijo, pri čemer je bes z neba doletel dva prosilca za azil, ki pa sta na srečo preživela.

Pri Šentandražu v Labotski dolini so morali v večernih urah zaradi udara strele hospitalizirati dve osebi. Tekom dneva se je na območju pod Svinško planino živo srebro povzpelo do 31 stopinj Celzija, 15 stanovalcev ustanove v majhni vasici Lamm si je tako v bližini teniškega igrišča pripravilo piknik, poroča avstrijski Kleinezeitung. Zakurili so žar, na katerem so obračali meso - včeraj se je vendarle slavilo še tretji, zadnji dan ramazanskega bajrama - ko so se na nebu nenadoma zgrnili črni oblaki. Pripravila se je huda nevihta, v bližino igrišča je nenadoma usekala strela, dva izmed druščine pa sta obležala kot pokošena. 35-letnega Iranca so s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Celovcu, medtem ko je za njegovega prijatelja zadoščal prevoz v bolnišnico v bližnjem Volšperku. Oba sta utrpela hude poškodbe.

S črnimi oblaki, hudimi nalivi in tudi točo so se sicer srečevali vse od avstrijske Koroške in Štajerske do Gradiščanske. Počitniško regijo Murtal, središče katere je kraj Spielberg, je denimo opustošila toča, medtem ko se je v Labotski dolini sprožilo večje število plazov.