Nalet

FOTO in VIDEO: V trčenju pri Domžalah ugasnilo življenje Britanke

J.P.
5. 6. 2019, 13.24
Posodobljeno: 5. 6. 2019, 13.31
Deli članek:

V prometni nesreči, ki se je na štajerski avtocesti pri Domžalah v smeri Ljubljane zgodila ob pol devetih zjutraj, so bila udeležena tri vozila.

Center za zaščito in reševanje Domžale
Ena oseba je umrla, pet so jih prepeljali v UKC Ljubljana.

Kot so sporočili z ljubljanske policijske uprave, je 54-letni državljan Slovenije, ki je sedel za volanom renault masterja in vozil proti Ljubljani, pred izvozom za Domžale dohitel stoječo kolono vozil in zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del kombija opel vivaro, ki je bil zadnji v koloni. Trčenje je bilo tako silovito, da je slednjega odbilo v odbojno ograjo in od tam v citroen berlinga, ki je stal pred njim, kombi pa se je nato prevrnil. V vivaru je bilo šest oseb, dve državljanki Slovenije in štirje državljani Velike Britanije. 52-letna Britanka je pri tem utrpela tako hude poškodbe, da je na kraju umrla. Štiri osebe so utrpele lahke, ena oseba pa hude telesne poškodbe. Voznika masterja in berlinga nista bila poškodovana.

Center za zaščito in reševanje Domžale
V prometni nesreči so bila udeležena tri kombinirana vozila.

Bralec
Prometna nesreča pri izvozu Domžale.

Nihče od treh voznikov ni bil pod vplivom alkohola.

Zaradi nesreče in opravljanja posledic nesreče je bila avtocesta v smeri Ljubljane zaprta do 11.30 ure, promet za osebna vozila je bil preusmerjen na regionalno cesto.