Nov zakon

V Alabami bodo pedofili kemijsko kastrirani

A.S.
5. 6. 2019, 13.51
Deli članek:

Oblasti so v ameriški zvezni državi Alabama sprejele nov zakon. Po novem bodo zločince, ki so za rešetkami zaradi pedofilije kemijsko kastrirali preden zapustijo zapor. Zakon bo veljal za vse pedofile, ki so starejši od 21 let in so zlorabljali otroke mlajše od 13 let.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Obsojeni pedofili bodo z jemanjem učinkovin, ki preprečujejo nastajanje testosterona in ovirajo sproščanje različnih hormonov, začeli en mesec preden bodo spet na svobodi in končali, ko bo sodnik odločil, da jemanje ni več potrebno. V kolikor bodo jemanje medikamentov zavrnili, bodo s tem kršili pogojno kazen, kar jih bo privedlo zopet nazaj za rešetke. Zakon se bo nanašal na zločince, ki so zlorabljali otroke stare od sedem do 13 let. Za posiljevalce otrok mlajših od sedem let že obstaja zakon, ki obsojenim onemogoča možnost pomilovanja.

Zakon so predlagali že prej, vendar pa je sedaj prvič izglasovan in odobren v obeh parlamentih omenjene zvezne države in čaka zgolj na podpis guvernerja Kaya Iveyja.

»Zakon krši osmi amandma«

Odvetnik Raymond Johnson je za WIAT-TV povedal, da zakon krši osmi amandma, ki preprečuje kruta kaznovanja, kakršno to po njegovem mnenju je. Zakon bodo skušali ovreči na sodišču. »Trdimo, da je zakon okruten in neobičajen za nekoga, ki je že odslužil svojo kazen in mora sedaj prestati še kastracijo,« je povedal Johnson.

Zagovorniki zakona pa pravijo, da bodo zlorabe s tem v prihodnosti preprečene. Državni predstavnik Allen Treadway je, kot piše News 15, povedal: »Vsako delovanje, ki bi nadlegovalce preprečilo nadalnje zlorabe, podpiram, tudi kemijsko kastracijo.«