Napadel jih je

Na Celjskem lovili 21-letnega pobalina s pestro preteklostjo

S.R.
24. 5. 2019, 12.24
Posodobljeno: 24. 5. 2019, 12.39
Deli članek:

Policisti so včeraj na Celjskem lovili 21-letnika z dolgo policijsko kartoteko.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Celjski policisti so se včeraj med 8. in 9. uro podili za voznikom osebnega vozila VW Passat karavan. Srebrn passat s celjskega registrskega območja je bil opremljen s tablicami, ki pripadajo drugemu vozilu, sporočajo iz PU Celje. Voznik je ogrožal sebe in druge, za znake policistov pa mu je bilo malo mar. Nabral je lepo bero prekrškov, ustaviti pa so ga poskušali na relaciji Šentvid pri Grobelnem, Grobelno, Gorica pri Slivnici, Loka, Prevorje in v več drugih krajih na Kozjanskem. Okoli devete ure so ga končno obrzdali v Lopaci in mu odvzeli prostost. 

Policisti so ugotovili, da gre za 21-letnega voznika z območja Šentjurja, ki je njihov star znanec, med postopkom pa jih je celo napadal. Mladeniča bodo zaradi suma kaznivih dejanj nevarne vožnje, preprečitve uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi ter suma storitve več tatvin kazensko ovadili. Zaradi nevarne vožnje so ga dvakrat kazensko ovadili že v preteklosti. Zdaj je pristal v priporu.

Specialni povratnik

Kot še sporočajo iz PU Celje, barabin zaradi pogoste objestne vožnje in hujših prekrškov v prometu predstavlja nevarnost. Policija ga je v preteklosti že obravnavala zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja, z ukradenimi registrskimi tablicami in nasploh zaradi več hujših cestno prometnih prekrškov, kjer je ogrožal sebe in druge udeležence v prometu. Zasegli so mu več vozil, januarja letos pa so ga obravnavali tudi zaradi povzročitve prometne nesreče s pobegom. Takrat je pred policisti med drugim bežal tudi po pločniku.

Pobalin je bil že v mladosti, kot mladoletnega so ga namreč obravnavali zaradi več tatvin, velikih tatvin, vlomov, nasilja v družini, ponarejanja listini in drugih kaznivih dejanj. S tatvinami si je žepe polnil tudi v zadnjih letih. Policija ga denimo trenutno obravnava zaradi tatvine štirikolesnika, motornega kolesa ter več kosov različnega orodja, a je seznam še daljši.

Policija očividce, ki so bili včeraj med 8.20 in 9. uro priča njegovi nevarni vožnji in jih je s svojo objestno vožnjo ogrožal, prosi, naj jih pokličejo na telefonsko številko policijske postaje Šmarje pri Jelšah 03 818 66 00 ali 113.