Posnetek, ki je zaokrožil po družbenih omrežjih prikazuje mlajšega fanta, ki drži v rokah oranžno mačko. Potem vzame zalet, steče in mačko zaluča čez ograjo.

Video naj bi bil posnet na železniški postaji v Radovljici, fant pa naj bi bil mladoletnik iz širšega območja Bleda, poročajo Slovenske novice.

Gorenjski policisti sporno ravnanje z živaljo že preverjajo, v zvezi s tem so namreč prejeli že več prijav. »Opravljeni so bili že prvi razgovori in pridobljene določene informacije, na podlagi katerih bodo izvedeni še nadaljnji ukrepi v smeri ugotavljanja suma nezakonitosti,« je sporočil tiskovni predstavnik Policijske uprave Kranj Bojan Kos, ki dodaja, da policija tovrstne sume obravnava z vso resnostjo.

Kazenski zakonik za surovo ravnanje ali nepotrebno povzročanje trpljenja živali predvideva denarno kazen ali zapor do enega leta, za mučenje več živali, trajno pohabljenje ali na krut način povzročen pogin pa do dveh let zapora. Za prekršek po zakonu o zaščiti živali se posameznik kaznuje z globo od 800 do 1200 evrov.