Med pogrebom sta se režala

18-letna Maria je bila noseča, ko sta ji življenje vzeli ti dve pošasti

S.R.
17. 4. 2019, 13.30
Posodobljeno: 17. 4. 2019, 14.03
Deli članek:

Nemški policisti so razrešili skrivnostni umor 18-letne Marie. Njeno truplo so pred slabim mesecem našli na otoku Usedom na skrajnem severovzhodu države.

Polizei
Maria je bila umorjena na svojem domu.

V povezavi z umorom takrat tudi noseče 18-letnice Marie K. so včeraj aretirali 19 in 21 let stara domačina, poroča nemški Bild. Mladeniča, ki naj bi izhajala iz kroga njenih znancev, sta osumljena, da sta jo v noči na 19. marca umorila na njenem domu v kraju Zinnowitz. Usodne so bile vbodne rane. 

Maria bi se morala naslednjega dne srečati s prijateljico, a je ni bilo na spregled, zato je ta postala zaskrbljena. Odpravila se je do njenega stanovanja, kjer je obnemela ob pogledu na okrvavljeno truplo 18-letne prijateljice. Maria, ki je bila v tretjem mesecu nosečnosti, je v stanovanju živela sama. Med forenzično preiskavo so sicer odkrili prstne odtise, lase in kožne celice, ki niso pripadali žrtvi, a kljub temu niso bili nič bliže morilcu. S kraja je izginilo tudi morilsko orožje.

Preiskovalci so vse sile nato usmerili v iskanje morebitnih oseb, ki so Mario videle na zadnji dan, ko je bila ta še živa, ali pa so v bližini njenega stanovanja morda opazile kakšno sumljivo osebo. Kot je včeraj popoldne pojasnil tiskovni predstavnik policije, so po informacijah nekaterih prič in včerajšnjem zaslišanju prepričani, da so v pest dobili pravi osebi. 

Udeležila sta se pogreba 

Motiv za grozodejstvo zaenkrat še ni znan, a je vse bolj jasno, kdo sta brezvestna morilca, ki sta v mnogo prerani grob spravila bodočo mlado mamico. Da bi s svojih krvavih rok oprala morebitne sumničave poglede skupnih znancev, sta se 19-letni Nicolas K. in 21-letni Niko G. udeležila tudi Marijinega pogreba, pa poroča RTL. A očividci niso spregledali, da sta se na pogrebu domnevno režala in se trepljala po ramenih, eden pa naj bi si po zaključku maše kar v cerkvi prižgal cigareto. Nicolas naj bi bil sicer fant Marijine najboljše prijateljice.