Jutranja filmska drama

FOTO: »Visokooktanski« lov na meji se je končal z razbitim mercedesom

S.R.
26. 3. 2019, 10.20
Posodobljeno: 26. 3. 2019, 10.39
Deli članek:

Slovenska policista sta bežečima mercedesoma sledila čez slovensko-italijansko mejo. Rezultat? Zverižena pločevina in trije pridržani.

PPIU Koper
Policijski lov na slovensko-italijanski meji se je končal s prometno nesrečo.

Koprska policista sta ob 5. uri zjutraj na cesti med Lipico in Divačo, natančneje v naselju Lokev, opazila dve sumljivi vozili znamke Mercedes Benz, ki sta bili opremljeni z nemškimi začasnimi registrskimi tablicami in sta vozili v smeri Italije. Ker sta policista posumila, da prevažata migrante brez urejenega statusa, sta se pognala za njima ter ju s svetlobnimi in zvočnimi signali poskušala zaustaviti. Voznika sta raje še močneje stopila na plin, eden pa je policista po celotnem vozišču celo začel ovirati z nevarnimi manevri. Policistoma v tem trenutku ni preostalo drugega, kot da o dogajanju obvestita operativno-komunikacijski center, saj so se nezadržno bližali mejnemu prehodu Lipica, zaradi česar je bilo potrebno čezmejno sodelovanje.

PPIU Koper
V vozilu sta na policista "počakali" dve osebi.

»Visokooktanski« policijski lov se je nato z nezmanjšano hitrostjo nadaljeval na drugi strani državne meje. Sirene so še vedno tulile, a je mercedesoma pobeg približno tri kilometre izven naselja Bazovica proti Trstu vendarle uspel. Vsaj tako se je sprva zdelo, saj sta ju policista izgubila z vidnega polja, a ne za dolgo. Le malo naprej v ostrem levem ovinku so ju na cestišču pričakali plastični deli vozila, že v naslednjem ovinku pa tudi mercedes sam oziroma kar je od njega ostalo. Pozorna policista sta ob tem še opazila nekaj oseb, ki so pobegnile v gozd, medtem ko sta voznik in sovoznik ostala v zveriženi pločevini. Kmalu so na kraj prispeli tudi italijanski policisti, ki so skupaj z našima policistoma osebi v vozilu zadržali, v gozdu pa izsledili enega ubežnika. Izkazalo se je, da je za volanom »blestel« 25-letni albanski državljan, na sovoznikovem sedežu pa mu je družbo delal državljan Turčije. Tudi tretji član druščine, ki so ga izsledili v gozdu, je turški državljan, oba pa sta bila brez osebnih dokumentov. Trojico so prevzeli italijanski varnostni organi, preiskava pa se nadaljuje.