Umor srbske pevke

Kri v mercedesu pripada umorjeni mami in ženi, morilec pa še vedno na svobodi

J.P.
19. 3. 2019, 13.23
Posodobljeno: 19. 3. 2019, 13.29
Deli članek:

Od njenega umora so minila skoraj tri leta, obsojen pa še ni bil nihče.

Facebook
Jelena Krsmanović Marjanović

Analiza krvi, najdena na zadnjem sedežu mercedesa, ki so ga v času umora vozili Marjanovići, je pokazala, da pripada umorjeni srbski pevki Jeleni Marjanović Krsmanović. To je bil zadnji od petih dokazov, ki so po sodni odredbi zahtevali dodatno strokovno pozornost. Kot poroča srbski Blic, se bo tožilstvo v prihodnjih dneh odločilo, ali bodo znova zaslišali Jano, mladoletno hčerko Zorana Marjanovića in umorjene. Temu bo najverjetneje sledila vložitev obtožnice.

Facebok
Zoran Marjanović, Jelena in njuna hčerka Jana

Relativno sveža sled krvi

Facebook
Jelena Krsmanović Marjanović je bila umorjena 2. aprila leta 2016. Imela je 33 let.

Kapljice krvi so, kot so ugotovili strokovnjaki, posledica bodisi krvavenja iz dela telesa bodisi kapljanja z okrvavljenega predmeta. Sled skromnih dimenzij – govor je o le nekaj milimetrih – je ostanek intenzivnejšega curka krvi, ki je v času nastanka moral biti viden, ugotovitve strokovnjakov povzema Blic. Starosti krvavih sledi sicer ni mogoče natančno določiti, čeprav je relativno sveža, je pa bila kri skoraj popolnoma odstranjena, ko so vzorce prevzeli forenziki.

Dve obtožnici

Jelena je bila na nasipu v Borči umorjena 2. aprila 2016, njeno truplo je bilo najdeno dan pozneje. Po letu in pol preiskave so 15. septembra 2017 kot osumljenca aretirali njenega moža Zorana. V priporu je bil skoraj 10 mesecev. Višje sodišče je v razmaku le štirih mesecev zoper njega vložilo dve obtožnici za njen umor: prvo februarja lani, drugo junija.