poskusna proizvodnja

200 zaposlenih začenja z delom v hoški lakirnici Magne

B.K./STA
19. 3. 2019, 11.01
Posodobljeno: 19. 3. 2019, 11.02
Deli članek:

Avstrijsko-kanadska avtomobilska multinacionalka Magna Steyr je danes začela poskusno proizvodnjo v novi lakirnici v Hočah.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Okoli 200 že zaposlenih je tako lahko začelo dela, ki so jih zaradi zapletov začasno selili v Gradec.

Magna je poskusni zagon prvotno načrtovala že za začetek marca, a je prišlo do zapletov pri pridobivanju okoljevarstvenega dovoljenja. Agencija za okolje jim je dovoljenje izdala tik pred novim letom, a se je nanj pritožila dolenjska okoljska organizacija Rovo.

Bobo
Magnin obrat v Hočah.

Ministrstvo za okolje je v začetku februarja njihov ugovor zavrnilo, vendar se je pravnomočnost dokumenta zavlekla za dodatnih 30 dni, kolikor je strankam v postopku ostalo časa za vložitev pritožbe na upravno sodišče.

Predstavnik Rova Gorazd Marinček je po zavrnitvi njihove pritožbe nekajkrat napovedal, da bodo sprožili upravi spor, a je po sestanku z ministrom za gospodarstvo Zdravkom Počivalškom ter ministrom za okolje in prostor v odstopu Juretom Lebnom od te namere odstopil.

Bobo
Obrat Magne v Gradcu.

V občini Hoče-Slivnica, kjer so s pravnomočnim okoljevarstvenim dovoljenjem zelo zadovoljni, kljub ohlajanju avtomobilske industrije računajo na drugo fazo tovarne.