Od Maribora do Miklavža

Beg pred policisti se je zaključil v živi meji na Ulici svobode

G.G.
19. 3. 2019, 11.36
Posodobljeno: 19. 3. 2019, 11.39
Deli članek:

40-letnik je vedel, da po Dupleški cesti na obrobju Maribora pelje prehitro in da na njegovem vozilu ni vse v skladu s predpisi. Na znake policistov ni ustavil.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Policisti so izmerili, da pelje skoraj 100 kilometrov na uro (natančno 99 km/h). Ko so mu včeraj okoli 20. ure na zakonit način ukazali, naj ustavi, je voznik Opla Merive le pospešil. Neslo ga je v smeri Dogoš, za njim je drvela policija. Že med lovom so ugotovili, da registrski tablici ne pripada vozilu, ki so ga ustavljali, kar je bil še dodaten razlog, da sta policista nadaljevala s sledenjem.

V krožišču pred Dogošami je ubežnik zavil desno proti Miklavžu. Ob kanalu je vozil vse do Miklavža, potem zavil desno na Ptujsko cesto v smeri Maribora. Ko pa je iz Ptujske ceste zavil na Ulico svobode je avto zdrsel na desno in trčil v živo mejo, v kateri je bila tudi kovinska ograda.

Policisti so ga prijeli. Voznik je bil sicer trezen, bil je pa brez vozniškega dovoljenja. Ostal je brez avta, s plačilnim nalogom v rokah in obetom obiska pristojnega sodišča.