kaj bo z nagrado?

Ponoreli in do zob oboroženi džihadist Edin se je pripravljal na pokol

G.G.
13. 2. 2019, 11.25
Posodobljeno: 13. 2. 2019, 11.38
Deli članek:

Policisti so Edina Gačića izsledili na obrobju vasi Koščan v BiH.

Ministrstvo notranjih zadev kantona Sarajevo
Edin Gačić je prejšnji teden umoril dva moška, vse skupaj pa štiri ljudi.

Islamski skrajnež Edin Gačić, ki ga je žrla še (druga) huda duševna bolezen, je bil po dveh umorih na begu. Na širšem območju Sarajeva ga je iskalo več kot 1000 policistov. Politika je za informacije, ki bi pripeljale do prijetja nevarnega džihadista, razpisala tudi visoko denarno nagrado. Prebivalstvo je bilo v strahu.

Včeraj popoldne so ga v močnem sneženju izsledili. Skrival se je na obrobju vasi Koščan, v nekakšni zemljanki. Bil je do zob oborožen in pripravljen na »poslednji obračun«.

Ko so ga našli, je začel streljati na policiste. Ti so to seveda pričakovali. Gačića so likvidirali, pri tem pa je bil lažje poškodovan en policist posebne enote.

Prebivalstvo, ki je v mraku v strah stopalo po vaseh, se je zdaj oddahnilo. Postavlja pa se vprašanje, ali je kdo izmed občanov, ki so posredovali informacije, upravičen do nagrade v višini 25.000 evrov.

Skrajnež Edin Gačić ubit v obračunu s policisti

Spletni portal Klix.ba piše, da sta se javila vsaj dva, ki trdita, da jima pripada nagrada. Sadmir Tarić je povedal, da je med delom na avtocesti med Sarajevom in Tarčinom zagledal ubežnika. Gačić je tekel po travniku proti gozdu, Tarić pa je poklical policijo, ki je prišla in pregledala območje.

Tarič je danes že odšel na ministrstvo za notranje zadeve, kjer so ga nižje rangirani birokrati odpravili z besedami, da nagrade dejansko niso razpisali.