Posebne enote

Skrajnež Edin Gačić ubit v obračunu s policisti

B.K.
12. 2. 2019, 19.24
Posodobljeno: 12. 2. 2019, 19.25
Deli članek:

Posebne enote sarajevske policije so v strelskem obračunu ubile morilca in skrajneža Edina Gačića.

Ministrstvo notranjih zadev kantona Sarajevo
Edin Gačić

Gačić, ki se je devet dni skrival pred bosanskimi policisti naj bi bil ubit v strelskem obračunu v Lepenici pri Kiseljaku, poroča srbski portal Kurir.

V streljanju naj bi bil ranjen en policist, v kakšnem stanju je, ni znano. Po neuradnih informacijah naj bi Gačić na posebne enote streljal s službeno pištolo pokojnega policista Mahirja Begića, ki ga je Gačić umoril prejšnji teden.

Gačić je bil v času vojne v BiH član skupine islamskih skrajnežev. Leta 2004 so ga obsodili zaradi umora soborca. Poslali so ga na devetnajstletno prestajanje zaporne kazni, diagnosticirali pa so mu tudi paranoidno shizofrenijo in ga zato poslali še na obvezno psihiatrično zdravljenje. Ko so ga čez nekaj let izpustili na prostost za konec tedna, je umoril svojo mater.

Leta 2017 je prestal zaporno kazen in odkorakal na svobodni zrak. Prejšnji ponedeljek je v mestu Podorašac v trgovini ubil prodajalca Suada Sultanića, v soboto pa v bližini Tarčina še policista Begića.

Intenzivno iskanje je potekalo več dni. Danes je vlada kantona Sarajevo razpisala nagrado za informacije, ki bi privedle do Gačićevega prijetja. Obljubili so kar 25.000 evrov.