Hišna preiskava

FOTO: Na facebooku objavljen posnetek petelinjenja z orožjem jih je vodil v romsko vas pri Črnomlju

S.R.
6. 2. 2019, 14.54
Posodobljeno: 6. 2. 2019, 15.01
Deli članek:

Policisti so včeraj v romskem naselju pri Črnomlju zasegli več kosov orožja in na stotine nabojev.

PU Novo mesto
Zaseženo orožje.

Policisti so včeraj dopoldne potrkali na vrata 46-letnika iz okolice Črnomlja, opravili hišno preiskavo in dom zapustili do zob »oboroženi,« zasegli so namreč več kosov orožja in veliko količino nabojev. Tja so se odpravili na podlagi informacije novinarjev portala 24ur, ki so policiste opozorili, da je na družabnem omrežju objavljen posnetek večjega števila oseb, ki se pod očitnim vplivom bodisi alkohola bodisi drugih substanc petelinijo pred kamero. Po poročanju portala naj bi posnetek nastal v romskem naselju pri Črnomlju. Policisti ob tem ugotavljajo, da »gre za znane osebe iz območja Črnomlja,« so sporočili iz PU Novo mesto. 

V hišni preiskavi so sicer našli dve pištoli znamke CZ M57 (Tokarev), kalibra 7,62 mm, pištolo znamke CZ M70, kalibra 7,65 mm, pištolo znamke ISSC M22, kalibra LR 22 mm, polavtomatsko puško znamke Češka Zbrojevka 858 Tactical 4P, kalibra 7,62 mm in pištolo znamke Zastava Arms CZ 999 Scorpion, kalibra 9 mm Parabellum. Našli so tudi večjo količino streliva, in sicer dobrih 700 nabojev, ter hkrati ugotovili, da 46-letnik za to orožje poseduje veljavni orožni listini. Orožje, naboje in orožni listini so mu zaradi suma kršitve določila zakona o orožju (prepuščanje oziroma posojanje orožja drugim osebam, neprevidna, nestrokovna in malomarna uporaba in shranjevanje ter prepuščanje osebam, ki niso upravičene do posesti orožja) zasegli. Ker sumijo, da so določeni kosi orožja predelani, so jih poslali v nadaljnjo strokovno analizo. Ko bodo znani izsledki, bodo policisti sprožili ustrezne prekrškovne ali kazenske postopke. 

Portal 24ur še navaja, da naj bi posnetek, ki je bil na facebooku javno dostope nekaj dni, objavil sin romskega svetnika.