Iz okolice Ljubljane

41-letnik vlomil v 32 prostorov

J.P./STA
22. 1. 2019, 14.29
Posodobljeno: 22. 1. 2019, 14.30
Deli članek:

Ljubljanski policisti so minuli teden aretirali 41-letnega Slovenca, ki je osumljen več primerov kaznivih dejanj velike tatvine na območju Ljubljane.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Kot je na današnji tiskovni konferenci povedal komandir PP Ljubljana Vič Andrej Medvešek, so policisti 16. januarja odvzeli prostost 41-letnemu moškemu iz okolice Ljubljane, ki ga utemeljeno sumijo preko 40 kaznivih dejanj in poskusov dejanj velikih tatvin.

Po njegovih navedbah so bili policisti v začetku decembra obveščeni o vlomih v 32 prostorov, večinoma v kleti, kolesarnice in shrambe.

Osumljenec je prostor v primeru, da tam ni bilo vrednih predmetov, zapustil. V petih primerih pa je odtujil mobitel, alkoholne pijače, golf opremo, smuči in dve kolesi ter s tem lastnike oškodoval za okoli 14.000 evrov.

Policisti so med preiskavo še ugotovili, da je osumljeni med majem 2018 in januarjem letos na območju Ljubljane zagrešil še dodatnih 16 kaznivih dejanj velikih tatvin, s katerimi je lastnike oškodoval za skupno 24.000 evrov.

41-letnik v preteklosti še ni bil obravnavan za tovrstna kazniva dejanja, gre pa za uživalca prepovedanih drog. S kazensko ovadbo je bil priveden pred kazenskega sodnika, ki mu je odredil hišni pripor.