Praktično uboj na Jesenicah

Vsi naj bi bili prijatelji, brutalno pa naj bi ga pretepel, ker ni hotel postreči štrukljev

G.G./STA
21. 1. 2019, 16.08
Posodobljeno: 21. 1. 2019, 16.42
Deli članek:

Septembra lani so na Jesenicah pretepli brezdomca, ki je umrl za posledicami poškodb. Obtoženi so se danes potili na kranjskem okrožnem sodišču.

STA
Tako so na sodišče v Kranju privedli Glorio Kleindienst.

Obravnava se je začela z zagovori obtoženih Franca in Glorie Kleindienst. 

Franc je povedal, da je prišel v zabojnik za brezdomce, v katerem je bival 36-letni oškodovanec, na klic svoje žene. Izpostavil je, da je videl soobtoženega Alena Lovića, kako je nekajkrat udaril in brcnil oškodovanca. "Jaz se ga nisem dotaknil in tudi Glorio sem potegnil iz zabojnika," je dejal Kleindienst in dodal, da niti ni vedel, kakšen je razlog pretepa. Lović je prejšnji teden priznal krivdo za kaznivo dejanje povzročitve hude telesne poškodbe v sostorilstvu. Sodišču mu je izreklo sedemletno zaporno kazen

V preiskavi je Franc dogodke opisal drugače, in sicer, da je njegova žena napadla oškodovanca, ker naj bi jo pred časom spolno napadel. Prav ona naj bi k sodelovanju pozvala tudi Lovića. "Oba sta ga brcala in udarjala," je tedaj povedal Kleindienst, ki je izpostavil, da so bili vsi prijatelji in da ne verjame, da je oškodovanec nekaj dni prej zoper njega zaradi groženj podal predlog za kazenski pregon.

Ženo je želel obremeniti?

Na vprašanje, zakaj je spremenil svoj zagovor glede ravnanja svoje žene, je Kleindienst danes povedal, da je v preiskavi lagal, ker je bil jezen na ženo in jo je želel obremeniti. Imela sta turbulenten odnos, on je nasprotoval njenemu druženju z Lovićem, ona pa ga je obtožila nasilja v družini, ki ga je obravnavala tudi policija. Čeprav so na njegovih oblačilih našli žrtvino kri, je Kleindienst vztrajal, da pri napadu ni sodeloval. Prav tako je poudaril, da je videl le približno štiri udarce, čeprav je obdukcija pokazala, da je žrtev utrpela vsaj 65 brc.

STA
In še Franca Kleindiensta.

Pretepal ga je z njenimi čevlji

Kleindienstova je danes povedala, da je Lović napadel oškodovanca, ker mu ta ni hotel takoj postreči štrukljev, ki jih je kuhal. "Bala sem se Lovića, bil je čisto blazen," je dejala in dodala, da ni vedela, kaj naj naredi, zato je poklicala moža, čeprav mu je bilo zaradi nasilja v družini prepovedano približevanje ženi.

Ko je Kleindienst prišel, je Lović za kratek čas nehal s pretepanjem, a je potem nadaljeval, je navedla obtoženka in prisotnost krvi na svojih čevljih pojasnila s tem, da je Lović oškodovanca pretepal tudi z njenimi čevlji, da bi jo vpletel.

Kot je dejala, sta z možem skušala poklicati pomoč, a nista uspela odkleniti svojih telefonov. Nato sta šla iz zabojnika, kjer pa so njenega moža prijeli policisti in ga odvedli. "Hotela sem jim povedati, kaj se dogaja v zabojniku, a niso hoteli poslušati," je izpostavila.

Pred zabojnikom lasal svojo ženo

Danes zaslišana policista sta pojasnila, da so policisti posredovali, ko so pred zabojnikom opazili, da je Kleindienst kljub prepovedi približevanja lasal in udaril svojo ženo. Kleindiensta so prijeli in pridržali, ne on ne njegova žena, ki je branila moža, čeprav je isti dan na policijo podala prijavo, da ji je vzel telefon, pa nista omenila dogajanja v zabojniku.

Nesrečnega brezdomca našli šele naslednji dan

Mrtvega oškodovanca so v zabojniku našli šele naslednji dan. Kmalu so prejeli vse tri osumljence, ki so jih ovadili za kaznivo dejanje uboja. Tožilstvo pa je, ker ni bil izkazan namen, da so želeli oškodovanca ubiti, očitek prekvalificiralo v kaznivo dejanje povzročitve posebej hudih telesnih poškodb, ki so vodile v smrt žrtve.