Ministrstvo za obrambo je za prihodnje študijsko leto objavilo natečaj za 200 štipendij kandidatom za vojake srednješolskih in poklicnih izobraževalnih programov za poklicno delo v Slovenski vojski za študijsko leto 2019/2020. Natečaj je odprt do 31. avgusta 2019. Štipendijo bodo kandidati za vojake prejemali od vključno drugega letnika dalje, so zapisali na spletni strani ministrstva za obrambo. 

Na voljo je tudi 30 štipendij kandidatom za častnike in višje vojaške uslužbence, in sicer za izobraževalne programe zdravstvene nege, medicine, računalništva in informatike, strojništva, letalstva, ladijskega strojništva, elektrotehnike, pomorstva, navtike, prometa, kemije oziroma kemijske tehnologije ter drugih programov 1. stopnje za častnike oziroma višje vojaške uslužbence.

Rok za prijavo je 31. marec 2019. Prijavo za obe vrsti štipendije je možno oddati preko aplikacije oziroma na upravo za obrambo na območju stalnega prebivališča kandidata. Več informacij o razpisu in prijavi je na voljo na spletni strani postanivojak.si.