Priljubljenost

Šarec o "zmagi" nad SDS: Ankete naj komentirajo strokovnjaki

T.L./STA
21. 1. 2019, 14.42
Posodobljeno: 21. 1. 2019, 14.44
Deli članek:

Na lestvici priljubljenosti strank je LMŠ premierja Marjana Šarca prehitela SDS. Volilo bi jo 18 odstotkov vprašanih, SDS pa 16,9 odstotka.

Bobo
Marjan Šarec

Predsednik vlade Marjan Šarec danes ni želel komentirati zadnje ankete Ninamedie, v kateri njegovo vlado kot uspešno ocenjuje največji delež vprašanih doslej, njegova stranka LMŠ pa je na strankarski lestvici prehitela SDS. "Naš cilj je dosegati rezultate in delati, ankete pa naj komentirajo strokovnjaki, ki so za to poklicani," je dejal.

Rezultatov ankete ne želijo komentirati, saj se zavedajo, da anketa še nič ne pomeni, je pojasnil predsednik vlade in dodal, da jih čaka trdo delo, še veliko projektov, ki jih je treba izpeljati. Ali bodo pri tem uspešni, pa se bo pokazalo čez čas. "Zdaj, po treh ali štirih mesecih govoriti o priljubljenosti in uspešnosti, je pa veliko, veliko prezgodaj," je ocenil Šarec.

V omenjeni anketi se je sicer Šarec tudi na lestvici priljubljenosti politikov povzpel na prvo mesto in tako prvič prehitel predsednika republike Boruta Pahorja. Premier Šarec je v izjavi ob robu obiska v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana še dejal, da temu ne pripisuje posebnega pomena. Pričakuje še druge anketa, kjer se bo rezultat tudi še spreminjal.