Drama na Obali

Neznani plovili pred slovenskimi policisti pobegnili v Italijo

S.R.
10. 1. 2019, 12.12
Posodobljeno: 10. 1. 2019, 12.28
Deli članek:

Včeraj sta se v slovenskih teritorialnih vodah znašla dva italijanska čolna brez registrskih oznak. Pričel se je policijski lov.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Koprski policisti so včeraj malo pred 9. uro zaznali, da je iz Italije v slovensko morjevplulo neznano plovilo. Patrulja s policijskim čolnom je približno dve navtični milji v slovenskih vodah zaznala dva neznana čolna brez registrskih oznak. Neznane osebe so ribarile, sporočajo iz PU Koper, a sta posadki, ko so policisti začeli izvajati svoj postopek, pričeli bežati proti Italiji.

Na pozive ter svetlobne in zvočne signale policistov se čolna nista zmenila, med begom pa sta se ločila in začela pluti v različne smeri. Za enim je slovenski patruljni čoln zapeljal tudi v italijanske teritorialne vode, tamkajšnji policisti pa so bili o begu že seznanjeni, čoln pa so nato ustavili pred mestom Gradež. Prevzeli so postopek, slovenska patrulja pa se je vrnila v slovensko teritorialno morje.

Koprski policisti so zadevo predali drugemu prekrškovnemu organu, ki je pristojen za ugotavljanje in sankcioniranje prekrškov glede izvajanja ribolova, sami pa bodo začeli postopek o prekršku zoper poveljnika plovila italijanskega čolna zaradi kršenja zakona o varstvu javnega reda in miru.